Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Chelsea se ve skupině utká s Juventusem, Messi povede PSG proti City

Londýnská Chelsea, úřadující vítěz Ligy mistrů, se ve skupině nového ročníku utká s Juventusem Turín, Petrohradem a Malmö. Lionela Messiho čeká v jeho novém působišti ve skupině Manchester City, Lipsko a Bruggy. 

Stejně jako v minulé sezoně se mezi 32 týmů ve skupinách nedostal ani jeden český celek. Slavia vypadla v kvalifikaci ve 3. předkole s Ferencvárosem Budapešť, Sparta nestačila ve stejné fázi na Monako. Na soupiskách účastníků soutěže navíc nefiguruje ani jeden český hráč.

Program skupin Ligy mistrů začne 14. a 15. září. Finále se uskuteční 28. května příštího roku v Petrohradu.

Souboj Chelsea s Juventusem bude zajímavý z českého pohledu, neboť ve vedení obou klubů působí bývalí reprezentační spoluhráči. Funkcionářem londýnského celku je někdejší brankář Petr Čech, viceprezidentem turínského týmu zase bývalý záložník Pavel Nedvěd.

"Sešlo se hodně vyrovnaných skupin včetně té naší. Známe sílu Chelsea, ale i Zenit a Malmö jsou vynikajícími týmy. Nechceme nikoho podcenit, nicméně naším cílem bude přes ně přejít a postoupit do další fáze," řekl na oficiálních stránkách italského klubu Nedvěd.

"Liga mistrů je komplikovaná soutěž. Po návratu trenéra Allegriho jsme však zahájili novou etapu a věříme, že on je tím správným koučem. Věříme v naši sílu a jsme si jistí, že od prvního zápasu vstoupíme do soutěže s nadšením," doplnil bývalý reprezentační kapitán.

Manchester City a Paris St. Germain jsou podle bookmakerů největšími favority na celkové prvenství. Francouzský celek na novou sezonu mohutně zbrojil a z Barcelony přivedl hvězdného argentinského útočníka Messiho.

"Je to zvláštní, že hned v základní skupině narazíme na City. Je to jeden z nejlepších týmů v Evropě a jsou vždy připravení hrát o ty nejvyšší příčky stejně jako my. Jenže i Lipsko a Bruggy budou chtít předvést maximum a bude to komplikované," přiznal trenér PSG Mauricio Pochettino. "Naším cílem je ale skončit ve skupině první. Chceme vyhrát všechny zápasy a tohle je naše první výzva. Nebude to snadné, ale rozhodně toho chceme dosáhnout," slíbil Pochettino.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A: Manchester City, Paris St. Germain, Lipsko, Bruggy.

Skupina B: Atlético Madrid, Liverpool, FC Porto, AC Milán.

Skupina C: Sporting Lisabon, Dortmund, Ajax Amsterodam, Besiktas Istanbul.

Skupina D: Inter Milán, Real Madrid, Šachtar Doněck, Šeriff Tiraspol.

Skupina E: Bayern Mnichov, FC Barcelona, Benfica Lisabon, Dynamo Kyjev.

Skupina F: Villarreal, Manchester United, Bergamo, Young Boys Bern.

Skupina G: Lille, FC Sevilla, Salcburk, Wolfsburg.

Skupina H: Chelsea, Juventus Turín, Petrohrad, Malmö.

Papírově nabitá je i skupina B s předloňským vítězem Liverpoolem, úřadujícím španělským šampionem Atléticem Madrid, AC Milán a Portem. K souboji velkoklubů dojde také v "éčku", kde se utkají loňský vítěz Bayern Mnichov a FC Barcelona.

Netradičně hned trojice týmů Inter Milán, Real Madrid a Šachtar Doněck na sebe narazí ve skupině podruhé za sebou. Doplňuje je nováček Šeriff Tiraspol, který je prvním moldavským celkem v hlavní fázi prestižní soutěže.

Nejvíce zástupců má v Lize mistrů Španělsko, za které bude hrát pětice týmů. Jedním z nich je i Villarreal coby vítěz uplynulého ročníku Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články