Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Chelsea je na pokraji vyřazení, dál jde Šachtar i Barcelona

Praha - Obhájce triumfu Chelsea hrozí, že by se nemusela probít ze základní skupiny. Londýňané prohráli v Turíně s Juventusem 0:3 a ani výhra v posledním utkání nemusí znamenat postup. Účast v osmifinále si totiž ve skupině E už zajistil Šachtar Doněck, který porazil Nordsjaelland na jeho hřišti 5:2. Vedle Doněcku se kvalifikovala také Barcelona díky výhře 3:0 na hřišti Spartaku Moskva. Dál jde i Valencie a loňský finalista Bayern Mnichov po vzájemné remíze 1:1. Již z minulého kola měly jistý postup Málaga s Portem a Manchester United.

Utkání Juventus - Chelsea
zdroj: ČTK/AP

Juventus měl od úvodních minut na svém stadionu převahu a Petr Čech musel v prvním poločase likvidovat nepříjemné pokusy Lichtsteinera i Marchisia. Sedm minut před koncem poločasu už však reprezentační gólman inkasoval, když Quagliarella za jeho záda pohotově tečoval střelu Pirla. I po přestávce pokračoval nápor "staré dámy", který v 61. minutě vygradoval ve druhou branku Vidala. V první minutě nastaveného času domácí ještě pojistili výhru třetím zásahem střídajícího Giovinka.

Londýnský celek tak musí v posledním zápase skupiny na svém hřišti zdolat poslední Nordsjaelland a doufat, že vedoucí Šachtar doma porazí druhý Juventus. Jinak se stane prvním obhájcem trofeje, který vypadne už v základní skupině. "Řekli jsme si před utkáním, že máme osud ve svých rukou, a to už teď neplatí. Musíme vyhrát náš poslední zápas a doufat, že budeme mít štěstí," řekl po utkání zklamaný Čech. "Když máme být realisty, tak musíme uznat, že Juventus hrál velmi dobře a stačí mu jediný bod se Šachtarem, který už má postup jistý. Je to velmi smutný okamžik," litoval třicetiletý gólman.

Doněcký tým bez zraněného záložníka Tomáše Hübschmana sice v Kodani s Nordsjaellandem dvakrát prohrával, ale hattrick Luize Adriana a dvě branky jeho brazilského spoluhráče Williana ho posunuly do další fáze. I když první gól ukrajinského týmu, kdy místo vrácení míče domácím se Luiz Adriano rozeběhl do nehrající obrany Dánů a bez problémů skóroval. Dánský nováček je poslední ve skupině s jediným bodem.

Barcelona napravila poslední porážku 1:2 ze stadionu Celtiku Glasgow a i díky dvěma brankám Lionela Messiho uspěla v Moskvě. Spartak, v jehož obraně nastoupil reprezentant Marek Suchý, v elitní soutěži počtvrté prohrál a je vyřazen. Katalánci se v Lužnikách poprvé prosadili po čtvrthodině hry díky přesné dorážce Daniela Alvese. Ještě do poločasu přidal po chybách domácí obrany dvě branky Messi, který s pěti góly v Lize mistrů dotáhl dosud nejlepšího střelce soutěže Cristiana Ronalda z Realu Madrid.

Utkání Galatasaray - Manchester United
zdroj: ČTK/AP

Hvězdný Argentinec zaznamenal svůj 80. letošní zásah a na absolutního rekordmana v počtu gólů nastřílených během kalendářního roku Němce Gerda Müllera ztrácí už jen pět branek. Již vyřazené Lille s Davidem Rozehnalem v obraně vyhrálo na hřišti BATE Borisov 2:0 a na pátý pokus v Lize mistrů bodovalo. Běloruský tým potřetí za sebou v soutěži prohrál a v soutěži končí.

Valencie měla po prohře Borisova jistotu postupu už před domácím zápasem s Bayernem, který nezačala dobře, protože ve 34. minutě dostal druhou žlutou kartu Barragan. Španělský celek se i v oslabení dostal do vedení po brance Feghouliho ze 77. minuty, ale hostům z Mnichova zajistil pět minut nato postupovou remízu Müller.

5. kolo základních skupin LM

Skupina E:
Juventus Turín - Chelsea 3:0 (1:0) Branky: 38. Quagliarella, 61. Vidal, 90.+1 Giovinco. Rozhodčí: Cakir (Tur.). Diváci: 39 670.

Nordsjaelland - Šachtar Doněck 2:5 (2:2) Branky: 24. Nordstrand, 30. Lorentzen - 26., 53. a 81. Luiz Adriano, 44. a 50. Willian. Rozhodčí: Gautier (Fr.). Diváci: 17 054.

Skupina F:
BATE Borisov - Lille 0:2 (0:2) Branky: 14. Sidibé, 31. Bruno. Rozhodčí: Strahonja (Chorv.). ČK: 74. Sidibé (Lille).

Valencie - Bayern Mnichov 1:1 (0:0) Branky: 77. Feghouli - 82. Müller. Rozhodčí: Webb (Angl.). ČK: 34. Barragan (Valencie). Diváci: 35 407.

Skupina G:
Spartak Moskva - FC Barcelona 0:3 (0:3) Branky: 27. a 39. Messi, 16. Alves. Rozhodčí: Bebek (Chorv.).

Benfica Lisabon - Celtic Glasgow 2:1 (1:1) Branky: 7. John, 71. Garay - 32. Samaras. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 47 065.

Skupina H: 
CFR Kluž - Braga 3:1 (3:1) Branky: 7., 15. a 33. Rui Pedro - 17. Alan. Rozhodčí: Karasev (Rus.). ČK: 45.+1 Douglao (Braga). Diváci: 14 635.


Galatasaray Istanbul - Manchester United 1:0 (0:0) Branka: 54. Burak Yilmaz. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.). Diváci: 50 278. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články