Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Celtic si v Edenu nezahraje a trenér očekává škrt v rozpočtu. Můžeme si za to sami, řekl Lennon

Z Rumunska si přivezli výsledek 1:1 a v domácí odvetě chtěli stvrdit postup do play-off o účast v základní skupině Ligy mistrů. Fotbalisté Celticu nicméně úlohu favorita nezvládli a prohráli s Kluží 3:4. Kouč Neil Lennon kousal zklamání těžce a zároveň naznačil, že vyřazení ve třetím předkole milionářské soutěže bude mít pro skotského mistra dopad na přestupovém trhu.

Ciprian Deac z Kluže se raduje z gólu na stadionu Celticu
zdroj: REUTERS autor: Russell Cheyne

"Jsem si jist, že to naši transferovou politiku ovlivní, ale aktuálně mě trápí hlavně výsledek v odvetě. Všichni jsme chtěli postoupit do Champions League. Když doma třikrát skórujete, dvakrát vedete, a přesto nezvítězíte, můžete vinit jen sami sebe," uznal Lennon. 

"Měli jsme být chytřejší, zejména v momentech po vstřelení druhého a třetího gólu. Je to hořká pilulka," doplnil trenéra záložník Ryan Christie.

Kluž začala odvetu lépe a Ciprian Ioan Deac ji poslal ve 27. minutě do vedení. Celtic však v úvodu druhého poločasu otočil skóre zásluhou dvojice James Forrest - Odsonne Edouard. Z pokutového kopu následně vyrovnal Billel Omrani, ale Christie vrátil v 76. minutě náskok domácím.

Ani tento stav jim ovšem k očekávanému měření sil s pražskou Slavií nestačil. Omrani pohotovou dorážkou vyrovnal a v nastaveném čase stvrdil postup rumunského mistra George Tucudean.

"Domnívám se, že máme tým pro účast v Champions League, ale musíme to být schopni ukázat na hřišti," pokračoval Christie, který rozvlnil síť osmkrát v posledních sedmi zápasech a toužil se poprvé v kariéře ukázat v milionářské soutěži.

Kouč Lennon lamentoval především nad defenzivní činností vlastních svěřenců. "Góly, které jsme dostali, byly šílené. Teď musíme začít od základů a musíme zapracovat na psychické odolnosti. Nemůže se stát, abychom dvakrát strhli vedení na svou stranu a pošetilou lehkovážností o náskok přišli."

"Musíme přijmout kritiku - ať už jde o média nebo o naše příznivce. Musíme se vzchopit, kvalifikovat se do skupinové fáze Evropské ligy a být v ní dostatečně silní," dodal Lennon.

V play-off o místenku ve druhé nejprestižnější soutěži starého kontinentu narazí Celtic na lepšího z dvojice Šerif Tiraspol - AIK Stockholm. První utkání vyhrál v Moldavsku favorizovaný klub ze švédské metropole 2:1.

Zdroj
ČT sport, heraldscotland.com, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články