Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čeká nás jeden z favoritů na vítězství v Lize mistrů, ví před duelem s Bayernem Pochettino

Žádná snadná záležitost. Ve 2. kole základních skupin Ligy mistrů na sebe naráží těžké váhy Tottenham a Bayern. Trenér Mauricio Pochettino tuší obtížný úkol a zároveň si nepřeje, aby se opakoval loňský ročník. Utkání sledujte prostřednictvím on-line textové reportáže na webu ctsport.cz.

Trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

"Čeká nás jeden z možných favoritů na vítězství v Lize mistrů. Ale věříme, že zítra uspějeme a budeme v lepší pozici než v minulé sezoně, kdy jsme měli jediný bod po třech zápasech," řekl trenér londýnského mužstva Mauricio Pochettino.

Bayern vstoupil do skupiny B domácí výhrou 3:0 nad Crvenou zvezdou Bělehrad. Finalista minulého ročníku Tottenham na hřišti Olympiakosu Pireus neudržel dvoubrankové vedení a remizoval 2:2.

Utkání bude také soubojem kanonýrů Harryho Kanea a Roberta Lewandowského. "V současnosti jsou to možná dva nejlepší střední útočníci na světě. Doufám, že Robert dá zítra o gól víc než Harry Kane," uvedl předseda bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Zajímavosti:

- Tottenham vyhrál poslední 4 pohárové zápasy s německými týmy (všechny s Dortmundem)

- Tottenham v sezoně vyhrál jen 3 z 9 soutěžních utkání

- Tottenham doma v LM vyhrál 8 z posledních 11 zápasů

- Bayern v evropských pohárech na hřištích soupeřů 9x za sebou neprohrál

- Bayern v Londýně vyhrál 4 z posledních 5 utkání

V letech 2016–2018 Real Madrid vybojoval rekordní tři triumfy v LM za sebou, ale v poslední době se v oblíbené soutěži trápí. "Bílý balet" prohrál tři z posledních čtyř zápasů, doma pak dvakrát za sebou utrpěl porážku o tři branky. Na stadionu Santiago Bernabéu uspěly CSKA Moskva (3:0) i Ajax Amsterdam (4:1) v odvetném osmifinále minulého ročníku.

"Bruggy jsou dobrý tým, vedou svou ligu. Nemyslíme si, že to bude lehké jenom proto, že nás čeká belgický soupeř. Po zápase v Paříži ale doma musíme vyhrát," prohlásil útočník Realu Eden Hazard.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - CZ Bělehrad

Po letním příchodu z Chelsea se zatím hledá a čeká na první gól nebo asistenci. "Vím, že ode mě lidi hodně očekávají. I já od sebe čekám dost. Samozřejmě vím, že mohu hrát lépe, jsem svůj největší kritik," dodal kapitán belgické reprezentace.

PSG ve druhém utkání skupiny A v Istanbulu čeká Galatasaray. Pařížanům bude opět chybět Brazilec Neymar, jenž si odpyká zbývající část z disciplinárního trestu za kritiku rozhodčích. Po zranění se už francouzským šampionům vrátil další klíčový útočník Kylian Mbappé.

Manchester City i Dinamo Záhřeb vstoupily do skupiny C suverénně. Angličtí šampioni na Ukrajině porazili Šachtar Doněck 3:0, chorvatští mistři doma deklasovali nováčka Bergamo 4:0. Dinamo však venku v hlavní fázi elitní soutěže prohrálo dvanáctkrát po sobě.

"Každý, kdo má rád fotbal, si zápasy Manchesteru City užívá. Dovedli tuto hru k nové dokonalosti a je jen otázkou času, kdy vyhrají Ligu mistrů. Ale navzdory své kvalitě nejsou z jiné planety. Věříme si," prohlásil útočník Dinama Mislav Oršič, jenž se proti Atalantě blýskl hattrickem.

Juventus na úvod skupiny D neudržel dvoubrankové vedení na stadionu Atlética Madrid a remizoval 2:2. Leverkusen dopadl ještě hůř a doma podlehl Lokomotivu Moskva 1:2. "Stará dáma" v LM vyhrála jediný z posledních šesti duelů. Atlético chce v Moskvě udržet pohárovou neporazitelnost v Rusku. Svěřenci Diega Simeoneho zdolali Lokomotiv ve dvou z předchozích tří zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články