Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čecha čeká souboj s Barcelonou, Juventus vyzve Bayern

Nyon - Fotbalisté Arsenalu se v osmifinále Ligy mistrů utkají s obhájcem trofeje Barcelonou. Londýnský celek s brankářem Petrem Čechem a záložníkem Tomášem Rosickým tak hned na úvod vyřazovací části znovu čeká jeden z nejtěžších možných soupeřů. Chelsea už potřetí za sebou narazí v play-off na Paris St. Germain a poražený finalista minulého ročníku Juventus vyzve Bayern Mnichov, jehož dres od léta obléká někdejší hvězda Staré dámy Arturo Vidal. 

"Dostali jsme asi největšího favorita na vítězství v celé soutěži. Možná spolu s Bayernem Mnichov. Takže je to pro nás velká výzva," řekl Čech po losu. "Barceloně se daří a útočné trio Messi, Neymar, Suárez podporované Iniestou září. V defenzivě tak budeme mít hodně práce. Věřím, že podáme co nejlepší výkon a doma si vytvoříme takovou pozici, abychom měli šanci postoupit," dodal reprezentační gólman.

Arsenal prošel ze základní skupiny na poslední chvíli a v osmifinále je pošestnácté za sebou, mezi posledních osm týmů ale už čtyřikrát za sebou nepostoupil. Do karet nehraje trenérovi Arsénu Wengerovi ani bilance s Barcelonou. Z posledních pěti zápasů s katalánským soupeřem dokázal vyhrát jen jednou, ani to však v osmifinále v roce 2011 nestačilo na postup. Mezi porážkami s Barcelonou figuruje i prohra 1:2 ve finále Ligy mistrů v roce 2006.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petra Čecha na los LM

"Anglické týmy jsou vždycky velmi silné. Arsenal není favorit, ale my se na druhou stranu nepovažujeme za vyloženého favorita," uvedl sportovní ředitel Barcelony Albert Soler. "Oba týmy hrají podobným stylem, takže pro fanoušky to bude zážitek. Jediná jistota je, že dva skvělé týmy spolu odehrají dva skvělé zápasy," dodal.

"Je to těžký los. Barcelonu si nikdo nepřál, ale záleží jen na nás, jak se k tomu postavíme," uvedl sekretář Arsenalu David Miles. "Messi, Neymar, Suárez... Mohl bych pokračovat, ale i my máme hráče světové extratřídy a myslím, že nás čekají fantastické zápasy," řekl.

Chelsea s Paris Saint Germain si vzájemný osmifinálový souboj zopakují prakticky přesně po roce. V minulém ročníku soutěže uspěl pařížský celek, který po dvou remízách 1:1 a 2:2 postoupil do čtvrtfinále díky vstřeleným brankám na soupeřově hřišti.

Další souboje těžkých vah se odehrají mezi desetinásobným šampionem Realem Madrid a AS Řím a mezi Bayernem a Juventusem. Turínský celek si sice v minulé sezoně zahrál finále Ligy mistrů, proti mnichovskému soupeři se mu však v soutěži vůbec nedaří. S německým gigantem prohrál poslední tři zápasy, navíc se skóre 1:8.

"Doufali jsme, že budeme mít trochu více štěstí, ale věřím, že odehrajeme dva dobré zápasy," uvedl bývalý kapitán české reprezentace a viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd. "Na evropské scéně jsme opět o něco zkušenější, takže proti Bayernu, přestože je to velmi těžký soupeř, si věříme," přidal.

"Juventus známe velmi dobře. Po těžkém vstupu do sezony se dostal do formy, takže jestli chceme postoupit mezi osm nejlepších týmů Evropy, musíme se na dva zápasy s Juventusem výborně připravit," prohlásil sportovní ředitel Bayernu Matthias Sammer.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

KAA Gent - VfL Wolfsburg

AS Řím - Real Madrid

Paris St. Germain - Chelsea FC

Arsenal FC - FC Barcelona

Juventus Turín - Bayern Mnichov

PSV Eindhoven - Atlético Madrid

Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad

Dynamo Kyjev - Manchester City

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články