Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čech se v Paříži poprvé postaví Ibrovi, Real chce Dortmundu oplatit debakl

Paříž/Madrid - Čtvrtfinálové bitvy Ligy mistrů nabídnou další pikantní souboje. Londýnská Chelsea se představí na hřišti Paris St. Germain. Petr Čech tak premiérově nastoupí proti kanonýrovi francouzského šampiona Zlatanu Ibrahimovičovi. Ve druhém utkání Real v repríze loňského semifinále přivítá posledního finalistu Dortmund. Utkání PSG - Chelsea sledujte na ČT sport a našem webu od 20:30, z druhé klání Real Madrid - Borussia Dortmund nabídne náš web textovou on-line reportáž.

Zlatan Ibrahimovič v dresu PSG
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Chelsea už se s pařížským klubem potkala v sezoně 2004/05 v základní skupině. Čech si tehdy v Paříži připsal první start v Lize mistrů v dresu "Blues", kteří zvítězili 3:0. Doma pak uhráli bezbrankovou remízu. "Teď je to úplně jiný tým. Po příchodu nových majitelů získali velkou finanční sílu. Mají výborné hráče a už je to mužstvo, které je schopno bojovat v Evropě s těmi nejlepšími," stojí na webu českého reprezentačního gólmana.

Očekává se jeho souboj s Ibrahimovičem, jedním z posledních elitních útočníků, proti kterým Čech ještě v soutěžním utkání nenastoupil. I proto, že švédský kanonýr vynechal i oba vzájemné reprezentační duely. "On je vynikající útočník s výbornou střelou a velkými individuálními schopnostmi. Největší nebezpečí hrozí od něj, ale z jeho hry těží i další útočící hráči jako Cavani nebo Lavezzi," upozornil Čech. Jeho spoluhráč Tomáš Kalas bude pravděpodobně znovu na lavičce Chelsea.

Suverénní lídr francouzské ligy si na druhý celek Premier League věří, protože vyhrál devět soutěžních zápasů za sebou a inkasoval v nich jen tři góly. "Chelsea pochopitelně respektujeme, ale myslím, že jsme lepší. Vybudovali jsme jeden z nejsilnějších týmů na světě a cítíme, že přišel náš čas. Jsme na úrovni, kdy můžeme porazit kohokoli a vyhrát celou Ligu mistrů," prohlásil útočník Ezequiel Lavezzi.

Předpokládané sestavy:

PSG: Sirigu - Jallet, Marquinhos, Thiago Silva, Digne - Thiago Motta, Matuidi, Cabaye (Verratti) - Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.

Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Lampard, Ramires - Willian, Oscar, Hazard - Torres.

"Vestfálské vosy" bez žihadla Lewandowského

Real v minulé sezoně na Borussii nejprve nevyzrál v základní skupině, kdy v Dortmundu prohrál 1:2 a doma remizoval 2:2. Největší šok však přišel v semifinále, které po výsledcích 4:1 a 0:2 opět opanoval vestfálský celek. "Bílý balet" však je v této sezoně LM suverénní a v osmifinále vyřadil jiný německý tým Schalke celkovým výsledkem 9:2.

Trenér Carlo Ancelotti doufá, že jeho mužstvo se vzpamatovalo z nedávných porážek s Barcelonou a Sevillou, které Real odsunuly až na třetí místo španělské ligy. "Jsme v dobrém fyzickém i psychickém rozpoložení a plni optimismu. Ve středu očekáváme dobrou domácí atmosféru, všichni sníme o desátém triumfu v Lize mistrů," konstatoval Ancelotti.

Jeho protějšek Jürgen Klopp věří, že Dortmund dokáže madridský velkoklub znovu zaskočit. "S naším rozpočtem a seznamem zraněných jsme outsideři, ale nemusíte být nejlepší na světě, abyste ty nejlepší mohli vyřadit," uvedl Klopp. Na početné marodce jsou Bender, Blaszczykowski, Gündogan, Schmelzer i Subotič. Nejlepší střelec Dortmundu Lewandowski, jenž dal Realu v domácím semifinále všechny čtyři góly, navíc nemůže v Madridu hrát kvůli disciplinárnímu trestu.

Předpokládané sestavy:

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Alonso, Di María - Bale, Benzema, Ronaldo.

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Papastathopulos, Hummels, Durm - Kehl, Sahin - Hofmann (Aubameyang), Mchitarjan, Grosskreutz - Reus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články