Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech poslal Slavii do hvězdné společnosti. V Edenu se ukáže Messi, Reus či Lukaku

Legendární brankář Petr Čech nalosoval fotbalistům Slavie extrémně těžkou základní skupinu Ligy mistrů. Pražané se v milionářské soutěži utkají s Barcelonou, Borussií Dortmund a Interem Milán.

Los Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Salvatore Di Nolfi

Do vyřazovací fáze se kvalifikují první dva týmy z každé skupiny, celky z třetích míst budou na jaře pokračovat v Evropské lize. Úvodní utkání jsou na programu 17. září, Slavia začne na San Siru duelem s Interem Milán.

"Taková skupina..., úplně se třepu. Když už si máme zahrát Ligu mistrů, tak si to určitě zasloužíme. Snad je dovedeme trochu protrápit. Sami víme, co je to za kluby. Každý bod bude zlatý a když budeme chtít postoupit z třetího místa, bude to neskutečně těžké. Uděláme vše pro to, abychom tam nebyli úplně za pitomce," řekl obránce Vladimír Coufal.

Slavia do hlavní fáze LM postoupila poté, co v závěrečném 4. předkole vyřadila Kluž po dvou výhrách 1:0. Skupinovou fázi elitní klubové soutěže si zahraje podruhé v historii a poprvé po dvanácti letech. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy fotbalistů Slavie po losu Ligy mistrů

Sešívaní, kteří v uplynulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské ligy, zůstali jediným tuzemským mužstvem v evropských pohárech. Český fotbal bude mít zastoupení v základní skupině Ligy mistrů podruhé za sebou, loni hrála mezi elitou Plzeň.

Při losu figuroval klub z hlavního města v papírově nejslabším ze čtyř osmičlenných výkonnostních košů a měl jistotu, že se vyhne Lokomotivu Moskva, Genku, Galatasarayi Istanbul, Lipsku, Crvené zvezdě Bělehrad, Bergamu a Lille.

Červenobílí toužili dostat soupeře z Anglie - ideálně obhájce trofeje Liverpool, který vede Jürgen Klopp - trenérský vzor kouče Jindřicha Trpišovského.

Přání se jim však nesplnilo. Petr Čech, jenž týmy přiřazoval do skupin, je poslal do skupiny k pětinásobným vítězům Ligy mistrů z Barcelony, šampionům z ročníku 1996/97 z Dortmundu a k Interu Milán - ten opanoval prestižní soutěž třikrát. 

"Když už jsme měli to štěstí a dostali jsme se tam, zaplaťpánbůh, že máme tyhle tři. A ne týmy, které už jsme měli, nebo že nejedeme někam na východ. Každý v Česku chce přijít na Dortmund nebo Barcelonu. Jsou to tři vynikající kluby s obrovskou historií a kvalitou. Když si vzpomenu, kolik jsme vybrali na ticketingu při Evropské lize, tak nejšťastnější je asi náš ekonomický úsek," smál se kouč Jindřich Trpišovský.

Program Slavie:

17. září: 18:55 Inter Milán - Slavia Praha
2. října: 18:55 Slavia Praha - Dortmund
23. října: 21:00 Slavia Praha - Barcelona
5. listopadu: 18:55 Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00 Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00 Dortmund - Slavia Praha.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články