Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čech po losovací premiéře: Z hlediska atraktivnosti to nemohlo být pro Slavii lepší

Strůjcem všeho dobrého i špatného pro Slavii se stal ve čtvrtek Petr Čech. Vytáhl totiž z osudí písmeno skupiny, do které byl pražský celek v Lize mistrů přiřazen. A že to je hvězdná společnost. Barcelona, Borussia Dortmund a Inter Milán. Může to být ještě atraktivnější? Podle Čecha nikoli.

Petr Čech při losování Ligy mistrů
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Norbert Scanella,via www

"Z hlediska atraktivnosti už jejich skupina lepší být nemohla. Samozřejmě to budou mít hodně těžké v boji o postup, ale vidět tyhle tři týmy v Praze, to bude pro fanoušky skvělý zážitek," řekl Čech.

Jeho Chelsea, do jejíž organizace se po konci hráčské kariéry vrátil jako poradce sportovního a technického úseku, se střetne s Ajaxem Amsterdam, Valencií a Lille. Skupina H podle něj není jednoduchá a je velmi vyrovnaná.

"Každý může porazit každého. Lille začalo velmi dobře sezonu a daří se jim, i když přišli o Pépého, který přestoupil do Arsenalu. Co se týče Ajaxu, tak všichni víme, jak se jim Liga mistrů povedla v minulé sezoně. A určitě na to budou chtít navázat. No a my také budeme samozřejmě chtít postoupit," prohlásil Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy fotbalistů Slavie po losu Ligy mistrů

"S Valencií jsme hráli semifinále Evropské ligy ještě s Arsenalem, nebyly to jednoduché zápasy. Nečeká nás nic snadného, ale skupina je to hratelná a naším cílem bude z ní postoupit," konstatoval Čech, který ukončil hráčskou kariéru po minulé sezoně.

Losování si jako jeden z jeho hlavních aktérů užil. "Byla to pro mě nová a zajímavá zkušenost, protože jsem se na losu nikdy nepodílel. Bylo zajímavé vidět, jakým systémem počítač funguje, jakým způsobem vybírá skupiny, jakým způsobem se celý proces uskutečňuje. Bylo to obohacující a cítím se být poctěn tím, že jsem měl možnost losovat," uvedl Čech.

Jaký to byl pro Slavii los? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Součástí večera bylo i vyhlášení ceny pro nejlepšího fotbalistu Evropy za minulý ročník. Vítězem se stal obránce Liverpoolu Virgil Van Dijk, který předčil Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.

"Van Dijk měl vynikající sezonu s Liverpoolem, vyhráli Ligu mistrů, téměř se jim podařilo získat anglický titul. V Lize národů se mu s Nizozemskem také dařilo. Možná byl tenhle rok možností, jak ocenit jiného hráče než Ronalda s Messim, i když oba měli opět výbornou sezonu. Kdokoli z těch tří by vyhrál, zasloužil by si to," konstatoval Čech.

Spolupráce s Lampardem bezproblémová

V nové funkci v Chelsea má za sebou dva měsíce. "Na začátku to bylo trochu hektické, hledali jsme trenéra, ustaloval se tým a vůbec celá příprava. Teď ale Premier League začala, víme přesně, na čem jsme, vše běží v zajetých kolejích," řekl Čech.

Spolupráci se svým bývalým spoluhráčem a nyní koučem "blues" Frankem Lampardem si pochvaluje. "S Frankem se známe dlouho, léta jsme byli spoluhráči. V přístupu k fotbalu máme hodně podobný způsob, jakým pracujeme. To může být naší výhodou a věřím, že to potvrdíme v dalších měsících a letech. Doufejme, že se nám bude dařit," uvedl Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články