Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čech o Galatasarayi: Takovou atmosféru jsem ještě nezažil

Istanbul – Nejbouřlivější atmosféru v kariéře zažil brankář Chelsea Petr Čech na stadionu Galatasaraye Istanbul ve středečním osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Reprezentační jednička považuje výsledek 1:1 za spravedlivý a dobrý do domácí odvety v Londýně.

"Atmosféra byla opravdu pekelná. Nejhlasitější, jakou jsem během dosavadní kariéry zažil. Je to šílený hukot. Když na nás všichni začali pískat a bučet, bylo to na hřišti cítit. Občas tam lítají mince nebo zapalovače, ale naštěstí mě netrefili," líčil Čech. "Lidi jsou opravdu jejich velkou oporou. Není jednoduché tady hrát, enormně ženou svůj tým dopředu," uvedl jednatřicetiletý gólman.

Chelsea poslal do vedení už v deváté minutě Fernando Torres, ale další branku hosté nepřidali. "Měli jsme tam pak řadu brejkových situací, které jsme mohli lépe dotáhnout a přidat druhý gól. Je škoda, že se to nepovedlo. V první půli jsme hráli hodně agresivně, hodně jsme toho naběhali a možná nám pak trochu došly síly. Najednou jsme nad zápasem neměli až takovou kontrolu, museli jsme víc bránit a domácí s velikou podporou publika ožili," líčil Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Galatasaray Instanbul - Chelsea

Vyrovnávací branku dostal v 65. minutě po tvrdé ráně stopera Auréliena Chedjoua z rohového kopu. "Udělal jsem krok, že si pro ten balón půjdu, jenže na přední tyči byli Melo s Azpilicuetou a hrozilo, že to někdo z nich bude hlavičkovat, takže jsem se musel vrátit a hlídat teč do brány. Jak míč proletěl tím chumlem hráčů, už jsem neměl čas nijak zasáhnout," popsal Čech. "Po tom průběhu je remíza zasloužená. Teď jsme v pozici, že nám doma stačí jakékoliv vítězství a jdeme dál. Ale Galatasaray ukázal svou sílu a rozhodně nic není hotové," upozornil Čech.

V Istanbulu si popovídal i s bývalými spoluhráči z Chelsea Didierem Drogbou a z  reprezentace Tomášem Ujfalušim, který od ledna pracuje jako funkcionář Galatasaraye. "Drogba nás přišel pozdravit do kabiny, chvíli jsme si povídali. Viděli jsem i Ujfiho v nové roli, to bylo taky příjemné. Dělá vedoucího mužstva Galatasaraye, při zápase sedí normálně na lavičce. Pozdravili jsme se a prohodili jsme pár slov. Rád jsem ho zase viděl," dodal brankář Chelsea.

Drogbu mrzelo, že "své" Chelsea nedal v Istanbulu gól

Didier Drogba během osmi let v Chelsea vyhrál dvanáct trofejí včetně tří mistrovských titulů a triumfu v Lize mistrů v roce 2012. Teď se londýnskému klubu poprvé postavil jako soupeř. "Byl to pro mě výjimečný zápas, ale musel jsem nechat emoce stranou. Připadal jsem si jako za starých časů na tréninku v Cobhamu, kde také musíte hrát proti spoluhráčům," řekl reprezentant Pobřeží slonoviny.

Obrana Chelsea mu příliš prostoru nedala, největší možnost měl po hodině hry. Jeho hlavička proletěla těsně vedle branky Petra Čecha až k volnému Selcuku Inanovi, jenž zblízka trefil tyčku. "Neměl jsem moc šancí, ale ta hlavička byla perfektní. Vlastně nebyla perfektní, protože jsem neskóroval, ale byl to výborný centr. Škoda, že jsem nedal gól, ale ještě nás čeká jeden zápas, takže uvidíme," uvedl pětatřicetiletý hráč.

Didier Drogba
zdroj: ČTK/AP

Také litoval, že Galatasaray v úvodu nechal hostům až příliš prostoru a Fernando Torrese už v deváté minutě poslal Chelsea do vedení. "Hráli na protiútoky a my jsme byli ve dvou třech případech trochu naivní. Víme, že jsou nebezpeční a musíme na tom ještě zapracovat," řekl Drogba. "Chelsea je na papíře lepším týmem, ale ve druhém poločase jsme ukázali, že je dokážeme potrápit," připomněl vyrovnání stopera Auréliena Chedjoua z 65. minuty i další možnosti tureckého mistra.

Drogba se hodně těší i na návštěvu stadionu Stamford Bridge, kde jeho mužstvo prý může uspět. "Pokud se nám tam podaří vstřelit gól, bude to úplně jiné utkání. Remíza 1:1 je dobrý výsledek," podotkl. Podle trenéra Chelsea Josého Mourinha se zkušený útočník může těšit na vřelé přijetí. "Dostane se mu nejlepšího uvítání v životě. Stamford Bridge projeví klubové legendě lásku a úctu. Během devadesáti minut ale bude chtít vyhrát, takže po tu dobu nebude naším přítelem," prohlásil Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články