Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Byli jsme lepší, ale Real nás zaskočil defenzivou, litují hráči Bayernu

Madrid – Madridský Real pořádně zaskočil fotbalisty Bayernu Mnichov v prvním semifinále Ligy mistrů. Jinak útočně hrající královský klub se vytasil s defenzivní taktikou okořeněnou rychlými brejky a strategie trenéra Carla Ancelottiho slavila úspěch. Real pustil jeden z nejlepších útoků fotbalového světa za celé utkání do jediné větší šance a na domácím stadionu vybojoval cenné vítězství 1:0.

Philipp Lahm
zdroj: ČT24 autor: ČTK/imago sportfotodienst

"Čekali jsme, že na nás vlétnou a budou se snažit doma rozhodnout. Místo toho však čekali, co předvedeme my. Svojí taktikou nás překvapili," přiznal nizozemský záložník Arjen Robben, kterého obrana Realu na křídle často zdvojovala i ztrojovala. "Byli zatažení vzadu, dobře bránili a spoléhali na brejky, které mají velmi dobré," souhlasil brankář Manuel Neuer.

Real navíc hned z prvního vážnějšího protiútoku vytěžil gól Karima Benzemy a vypracoval si i řadu dalších dobrých střeleckých pozic. "Při jejich síle v brejcích bylo jasné, že se do nějaké šance dostanou. Tomu je nemožné se vyhnout. Bylo to hlavně o tom, co předvedeme my vepředu, a gól se nám bohužel dát nepovedlo," mrzelo kapitána Philippa Lahma.

Přestože Bayern domácí přehrával a většinu času držel míč, za celé utkání si vypracoval jedinou brankovou příležitost. "Herně jsme byli lepším týmem, utkání jsme dominovali a nezasloužili jsme si prohrát," litoval i tak po utkání Robben.

Ancelotti: Nasazení bylo příkladné

Naopak Real slavil cenný výsledek. "Jsem spokojený se vším, protože utkání bylo těžké. Hráli jsme dobře, i když jsme občas trpěli. Celé mužstvo odvedlo skvělou práci, nasazení hráčů bylo příkladné," prohlásil Ancelotti. "Hodně jsme se ze sebe vydali, bylo to intenzivní a únavné, ale nakonec můžeme být spokojení," doplnil obránce Sergio Ramos.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Bayern Mnichov

Své hráče ale i přes porážku neopomněl pochválit ani trenér Bayernu Pep Guardiola. "Jsem na tým hrdý. Ukázal svou sílu a přehrával jeden z nejlepších týmů na světě. Bohužel v protiútocích jsou hráči Realu úplně nejlepší," pochválil soupeře Guardiola. "Snažili jsme se držet míč, abychom jejich brejky eliminovali, ale jednou se nám to nepovedlo. Stále máme před sebou ale odvetu, ve které potřebujeme přidat ještě jeden rychlostní stupeň," dodal.

Že ještě zdaleka nemají vyhráno, vědí i hráči Realu. "Bayern je skvělý soupeř. Budeme potřebovat v Allianz Areně brzo skórovat, abychom ze sebe sejmuli tlak. Za takového stavu by pak museli k postupu vstřelit tři branky," kontruje madridský záložník Isco. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články