Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bürki věří spoluhráčům z Dortmundu i Barceloně: Naděje na postup je vysoká, prohlásil

Přestože nemají fotbalisté Dortmundu postup do osmifinále Ligy mistrů ve vlastních rukou a kromě úspěchu proti Slavii musí spoléhat na bodovou ztrátu Interu Milán proti Barceloně, jsou jejich šance podle brankáře Romana Bürkiho vysoké. Textovou on-line reportáž z utkání Borussia Dortmund - Slavia Praha sledujte v úterý od 21:00 na webu ctsport.cz.

Lukáš Masopust ze Slavie střílí na branku Romana Bürkiho z Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dortmund má po pěti kolech na kontě 7 bodů, stejně jako druhý Inter. Vzhledem k horší bilanci ve vzájemných duelech však potřebuje získat více bodů než italský soupeř.

"Naděje na postup do osmifinále je vysoká, jsme velmi optimističtí. I když je bohužel pravda, že nezáleží jen na nás. Posledními dvěma vyhranými zápasy jsme nicméně dali odpověď na předchozí výsledky a v úterý chceme fanouškům ukázat další výborný výkon," uvedl Bürki.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté se v Dortmundu těší na atmosféru a chtějí být opět nebezpeční

"Všechno je možné, teoreticky nás může poslat dál i remíza. Musíme do toho dát vše, pak záleží i na Interu a Barceloně. Všichni ale mluví jen o Interu a Barceloně, nikdo o Slavii. Přitom každý ví, jak dobrý tým to je," upozornil trenér Lucien Favre.

Jeho svěřenci v úvodním vzájemném duelu v Edenu vyhráli 2:0, slávisté ovšem na kouče udělali dojem. "Dnes ráno jsem se díval na jejich poslední utkání proti Interu (1:3) - měli čtyři gólové šance, šli sami na bránu. Dokázali uhrát nerozhodný výsledek v Barceloně i v Miláně." 

"V prvním vzájemném zápase naběhali asi 132 kilometrů, což je skoro světový rekord. Jsou velmi agresivní, hodně napadají. Prezentují se velmi zajímavým způsobem hry," dodal švýcarský kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články