Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Budu na tu vítěznou tečku vzpomínat celý život, řekl dojatý Vrba

Plzeň - Celý stadion mu nadšeně aplaudoval vestoje, kotel nejvěrnějších fanoušků vytáhl obří transparent s jeho podobiznou a nápisem "Někdy si vzpomeň, to nebyl ztracený čas". Kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba prožil triumfální rozlučku s Viktorií poté, co jeho svěřenci gólem v 90. minutě porazili v závěrečném duelu Ligy mistrů CSKA Moskva 2:1 a postoupili potřetí za sebou do jarní fáze evropských pohárů. Svým účinkováním v LM navíc vydělali už 11,9 milionu eur (asi 326,5 milionu korun).

Pavel Vrba se loučí s fanoušky Plzně
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Vrba tak po posledním utkání odchází ze západu Čech k reprezentaci na naprostém vrcholu. "Samozřejmě že to byla úžasná tečka, na kterou budou všichni v Plzni dlouho vzpomínat. Já na to budu vzpomínat celý život," řekl Vrba po zápase.

V krátké době zažil už druhé loučení s plzeňským publikem. Nejprve se s ním Viktoria rozloučila při posledním ligovém utkání podzimní sezony s Příbramí a nekončící ovace si mohl vychutnávat i po duelu s CSKA, jeho posledním na plzeňské lavičce.

"S Příbramí to bylo možná trošku víc o emocích. Po tom posledním hvizdu jsem byl velice dojatý, jak se se mnou fanoušci rozloučili. Co se týče takové té sportovní tečky, ta byla mnohem výraznější. Nic hezčího jsem nemohl zažít," připustil Vrba.

Vrbovu rozlučku provázela slavnostní atmosféra od samého začátku. Plzeňští fanoušci přivítali hráče při příchodu z kabin povedenou choreografií, do které se zapojil celý stadion. Kotel vztyčil podobizny slavících hráčů a Vrby společně s heslem: "Ty chvíle krásnější než sex." Stadion také několikrát vyvolával jméno úspěšného kouče.

Vrba zařadil zápas s CSKA mezi duely, na které bude za pět let působení ve Viktorii nejvíc vzpomínat. "Minule jsem vyjmenoval asi sedm nebo osm zápasů a k tomu přidal další. Na takové zápasy se nezapomíná. Co se týče emocí, tak ho řadím možná někde po bok Kodaně, kterou jsme v Edenu porazili 2:1," připomněl Vrba soupeře v play-off, přes něhož Plzeň předloni poprvé postoupila do základní skupiny Ligy mistrů. "To jsou zápasy, které prožíváte hodně. Teď je to postupový výsledek, o to je pro mě loučení sladší," dodal.

Vrba musel prožívat velké nervy až do posledních chvil, protože CSKA už v nastavení zahrával přímý kop z nebezpečné pozice. Možná i díky velmi napínavé koncovce po závěrečném hvizdu před fanoušky opět předvedl svůj oblíbený kotrmelec vzad. "Nemohl jsem odolat. Diváci i hráči si to zasloužili," usmál se Vrba.

Postup do jarní fáze považuje za nejcennější. "Když se podíváte na sílu těch soupeřů, my jsme byli ti, kteří nemůžou postoupit. A nám se to povedlo," těšilo Vrbu. "CSKA byl v druhém koši Ligy mistrů, je to obrovský úspěch přes něj postoupit. Při té první účasti měl Borisov možná naši kvalitu, ale teď jsme narazili na soupeře rozpočtově jinde než my. O to víc mě to těší," dodal Vrba.

Plzeň svým účinkováním v letošní sezoně LM vydělala už 11,9 milionu eur (asi 326,5 milionu korun). Viktoriáni tak pokořili vlastní český rekord z předloňské sezony, kdy sice také postoupili do jarních bojů, ale kvůli nižším prémiím tehdy získali 280 milionů korun.

Konečnou částku může Plzeň ještě mírně navýšit. Případný postup do osmifinále Evropské ligy by přinesl 350 tisíc eur, za čtvrtfinále se vyplácí 450 tisíc, za semifinále milion, za druhé místo 2,5 milionu a šampion Evropské ligy si odnese 5 milionů eur.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články