Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Boateng zajistil Bayernu těsně vítězství nad Citizens

Mnichov - Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili ve šlágru středečního programu úvodního kola základních skupin Ligy mistrů Manchester City 1:0 gólem obránce Boatenga z poslední minuty. Domácí měli v Allianz Areně po většinu zápasu více ze hry, neproměnili však zejména v prvním poločase několik velkých šancí, navíc jim španělský rozhodčí Mallenco upřel pokutový kop po evidentní ruce Fernandinha. V druhém duelu skupiny E deklasoval AS Řím na domácím hřišti CSKA Moskva 5:1.

Radost fotbalistů Bayernu
zdroj: ČT24 autor: Kerstin Jönsson

Bayern vstoupil do utkání velmi aktivně a do vedení se mohl dostat už v první minutě, kdy se za obranou ocitl Thomas Müller, po kontaktu s gólmanem Hartem už ale nedokázal zakončit z úhlu do prázdné branky. Odpovědět mohl Džeko, jeho pokus na přední tyč ale nadvakrát zneškodnil Neuer.

Domácí i bez Robbena se dostávali do zakončení jednodušeji než protivník a byl to znovu Müller, kdo se ocitl ve velké šanci, Hart ovšem vytáhl proti jeho hlavičce skvělý reflexivní zákrok. Vzápětí nastřelil Götze v pokutovém území ruku padajícího Kompanyho, penalta se ovšem nepískala. Prakticky z protiútoku zkoušel technicky zakončit Džeko, Neuerovu branku ale těsně minul.

Po půlhodině hry přišel dvakrát v rychlém sledu ke slovu David Alaba, nejdříve z dálky skákavou střelou minul a následně jeho pokus po přistrčení Müllera zlikvidoval opět pozorný Hart. A do kolonky neproměněných příležitostí první půle se zapsal i Lewandowski, který stejně jako v úvodu Müller neměl dost prostoru trefit z úhlu branku Citizens.

Po trochu ospalejším počátku druhé půle zvedl dvakrát diváky ze sedadel Hart, ovšem v tomto případě svými nepřesvědčivými zákroky. Po prvním z nich musel Alabův lob vytáhnout nad břevno, po následném rohu a Hartově podběhnutí centru zahrál Fernandinho ve vápně evidentně rukou, rozhodčí Mallenco ale i v tomto případě zůstal v klidu.

Horko bylo obraně "nebesky modrých" i po akci letní posily domácích z Valencie Juana Bernata. Nebezpečný centr levého obránce Bayernu na poslední chvíli zneutralizoval Demichelis. Na poslední čtvrthodinu se na hřiště podíval i Arjen Robben a hned se uvedl teatrálním pádem po kontaktu s Fernandinhem, pokutový v tomto případě nebyl nařízen naprosto správně.

Když už to pomalu začalo vypadat, že Citizens udrží v Mnichově důležitý bod, využil zmatků v obraně hostů Boateng a za pomoci teče Götzeho zad překonal v 90. minutě bezmocného Harta. V nastaveném čase ještě mířil střídající Pizarro jen do boční sítě a ojedinělou šanci na vyrovnání spálil Agüero, když přesprintoval Danteho, zakončit přesně už však nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - CSKA Moskva

V dresu AS Řím prožil vynikající debut v Lize mistrů argentinský záložník Juan Iturbe. Stačilo 20 minut, aby pro AS Řím vymyslel v utkání s CSKA Moskva tři góly. První proměnil sám, na další dva přihrál Gervinhovi a Maiconovi. Jenže hned v zápětí se zranil a musel vystřídat. I bez něj ale Řím pokračoval v destrukci ruského týmu a nakonec slavil výhru 5:1.

Výsledky 1. kola skupiny E fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Manchester City 1:0 (0:0)
Branka: 89. Boateng. Rozhodčí: Mallenco - Del Palomar, Yuste (všichni Šp.).

AS Řím - CSKA Moskva 5:1 (4:0)
Branky: 10. a 31. Gervinho, 6. Iturbe, 20. Maicon, 50. vlastní Ignaševič - 82. Musa. Rozhodčí: Borbalán - Martínez, R. Alonso (všichni Šp.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články