Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Bitva titánů nabídne druhé pokračování, tentokrát v Manchesteru. Odvetu uvidí i Mnichov

Liga mistrů pozná zbylou dvojici semifinalistů. Obhájce titulu Manchester City po úvodní přestřelce 3:3 přivítá v odvetě Real Madrid. Další anglický tým Arsenal čeká zápas v Mnichově proti Bayernu – úvodní měření sil skončilo rovněž nerozhodně, konkrétně 2:2. Sestřihy utkání můžete zhlédnout od 23:30 na programu ČT sport.

Joško Gvardiol z Manchesteru City v souboji s Judem Bellinghamem z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

City i Real mají po Novém roce skvělou formu. Madridský velkoklub neprohrál 15 soutěžních utkání v řadě, angličtí šampioni dokonce 27 střetnutí. Obě mužstva jsou v tomto ročníku LM neporažená a na čtvrtfinálovou odvetu se naladila v sobotu úspěšně.

"Máme velkou šanci na semifinále Ligy mistrů, fanoušci nás poženou dopředu. Moji hráči milují, když jsou pod tlakem. Stále jsme ve hře ve třech soutěžích a chceme dál každý týden vítězit," řekl kouč Pep Guardiola po domácím triumfu 5:1 nad Lutonem, díky němuž se jeho tým posunul do čela Premier League.

Citizens budou chtít pochopitelně zopakovat scénář z minulé sezony, kdy po úvodní remíze v Madridu doma deklasovali soupeře 4:0 a prošli do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Manchester City

Trenér Realu Carlo Ancelotti ale věří, že jeho svěřenci tentokrát navážou na nadějný výkon z prvního duelu a v šestém utkání na stadionu City v LM poprvé zvítězí. Bílý balet útočí na 12. postup ze čtvrtfinále v řadě, naposledy v této fázi neuspěl v ročníku 2003/04.

"Končit dvojzápas venku je malá nevýhoda. Ale věříme si, že i v Manchesteru dokážeme zopakovat podobný výkon, jaký jsme předvedli doma. Hráli jsme skvěle, zejména do té doby, dokud nám stačily síly a dokázali jsme soupeře vysoko presovat," uvedl italský stratég.

Arteta: Pokud nás jeden špatný výsledek položí, tak nejsme dost silní

Bayern v neděli definitivně přišel o šanci na 12. bundesligový titul za sebou, protože soutěž poprvé s předstihem ovládl Leverkusen. Bavorský velkoklub alespoň po výhře 2:0 nad Kolínem nad Rýnem po třech soutěžních střetnutích ukončil čekání na vítězství.

Kouč Thomas Tuchel ale nebude moci ve středu využít zraněné ofenzivní hráče Kingsleyho Comana a Serge Gnabryho, který skóroval v úvodním měření sil, ani vykartovaného Alphonsa Daviese. "Chcete mít co nejvíce variant, zvlášť když může jít zápas do prodloužení. Ale my si poradíme. Důležité je, že jsme po delší době zase zvítězili," měl jasno Tuchel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal – Bayern Mnichov

Arsenal v neděli prohrál doma 0:2 s Aston Villou a přišel o první příčku v Premier League. Na poslední dva souboje v mnichovské Allianz Areně nemá dobré vzpomínky, v obou případech utrpěl debakl 1:5. S Bayernem navíc vypadl v pohárech ve všech čtyřech případech, pokaždé v osmifinále Ligy mistrů.

"Po každé porážce jste zklamaní, ale to se může stát. Pokud nás jeden špatný výsledek položí, tak nejsme dost silný tým," podotkl kouč Gunners Mikel Arteta po utkání s Aston Villou. "Teď máme jedinečnou možnost po 15 letech postoupit do semifinále Ligy mistrů. Musíme ji využít," dodal Arteta, jenž se možná bude muset obejít bez kapitána Martina Ödegaarda. Norský špílmachr kvůli zranění nedohrál poslední zápas.

Vítězové středečních čtvrtfinále se utkají v dalším kole proti sobě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články