Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bílek: Musíme eliminovat útočnou sílu Karabachu. Gurbanov: Obrníme se trpělivostí

S dobrým výsledkem pro odvetu se chtějí fotbalisté Plzně a jejich kouč Michal Bílek vrátit z úvodního zápasu s Karabachem v Ázerbájdžánu ve 4. předkole Ligy mistrů. Bílek chce v Baku hlavně eliminovat útok tamního mistrovského celku. Jeho kouč Gurban Gurbanov řekl, že čeká zatím nejtěžšího soupeře v letošním boji o Ligu mistrů, ale věří, že se jeho tým poučil z vyřazení s Plzní před šesti lety a dokáže zkušenosti, které od té doby získal, využít.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně už odletěli do Baku

"Karabach v předkolech odvádí velmi dobrou práci. To, že vyřadil mistra Polska (Lech Poznaň), Švýcarska (FC Curych) a Maďarska (Ferencváros Budapešť), svědčí o tom, že kvalita tady jednoznačně je. Na druhou stranu jsme i my v předkolech předváděli velmi solidní výkony. Šance vidím naprosto vyrovnaně," prohlásil na tiskové konferenci Bílek, jehož svěřenci si v minulých dvou předkolech poradili s HJK Helsinky a Šeriffem Tiraspol.

"Do zápasu půjdeme s tím, abychom tady udělali takový výsledek, po němž bychom byli trochu ve výhodě a domácí utkání zvládli," uvedl kouč.

Upozornil na útok Karabachu. "Čeká nás velmi silný soupeř. Jejich ofenziva je obrovsky silná. Jestli jsem říkal, že Šeriff Tiraspol má v ofenzivě velmi šikovné hráče, tak u Karabachu to platí dvojnásob. Věřím že jsme připraveni jejich největší sílu eliminovat a i tady udělat dobrý výsledek," konstatoval Bílek, jehož tým usiluje o čtvrtou účast v hlavní fázi Ligy mistrů a už má jistou minimálně Evropskou ligu.

"Do předkol jsme vstupovali s tím, že chceme hrát Ligu mistrů. Dvě předkola jsme zvládli a máme jistou Evropskou ligu, ale uděláme maximum pro to, aby se nám to povedlo a Ligu mistrů jsme hráli," řekl někdejší kouč české reprezentace.

Gurbanov: Věřím, že to zvládneme

Podle trenéra Gurbanova čeká fotbalisty Karabachu dosud nejtěžší soupeř v letošní kvalifikaci, který hraje úplně jiným stylem a jeho předností je disciplína. Padesátiletý kouč věří, že se jeho svěřenci poučili z vyřazení od Viktorie před šesti lety a od té doby se posunuli.

Karabach se s Viktorií utkal v roce 2016 ve 3. předkole a po remízách 0:0 v Plzni a 1:1 doma vypadl kvůli nižšímu počtu branek venku. Toto pravidlo už ale neplatí. "Tehdy to byla Plzeň, kdo byl favoritem. V odvetě jsme vedli 1:0, měli jsme řadu šancí, abychom přidali druhý gól. Ale nedokázali jsme je proměnit a soupeř v posledních minutách vyrovnal. Každý zápas je velkým krokem dopředu a já věřím, že jsme se od té doby posunuli dál," řekl na tiskové konferenci Gurbanov, který vede Karabach už od léta 2008.

"Naše zkušenosti s podobnými zápasy jsou rok od roku větší. Čeká nás poslední krok, který musíme na cestě do skupiny udělat. Napětí je větší než před kterýmkoliv jiným zápasem. Fanoušci si také moc přejí, aby byl náš tým ve skupině, a to zvyšuje naši odpovědnost," uvedl Gurbanov, který dosud s Karabachem postoupil do skupiny Ligy mistrů jednou, a to v roce 2017.

"Týmy, s kterými jsme se dosud potkali, hrály jiný fotbal než Viktoria. Obecně český fotbal byl vždy jiný než ostatní tím, že vyniká disciplinovaností. Když koukáte na jejich zápasy, nelze si nevšimnout, že přesně plní taktické pokyny a úkoly a preferují takový atletický fotbal," poznamenal Gurbanov.

"Mají hráče s vynikajícími fyzickými vlastnostmi. Proti takovým týmům už jsme samozřejmě v minulosti hráli. S největší pravděpodobností nás tento dvojzápas bude stát víc sil než ty předchozí. Moji hráči se budou muset jak tady v Baku, tak v odvetě v Plzni obrnit velkou trpělivostí. Věřím, že to zvládneme," dodal Gurbanov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články