Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Benzema dal vzpomenout na Panenku a před odvetou hlásí: Fanoušci, buďte připraveni na kouzla

Dá to doleva? Nebo doprava? Myšlenky, které se honily v hlavě brankáři Manchesteru City těsně před penaltou v podání Karima Benzemy. Kanonýr Realu Madrid se však rozhodl jinak. Rozběhl se a lobem po vzoru Antonína Panenky snížil na konečných 3:4 z pohledu španělského celku. Kapitán "bílého baletu" provedení pokutového kopu označil za čin sebevědomého chlapa a před odvetou semifinále Ligy mistrů připravuje fanoušky na další kouzla. 

Karim Benzema z Realu Madrid slaví gól v síti Manchesteru City
zdroj: REUTERS autor: Craig Brough
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Real Madrid

"Jsem sebevědomý chlap. Tohle je nejvyšší fotbalová úroveň a my jsme nastoupili proti skvělému týmu na jejich stadionu. Prohrávali jsme sice 0:2, ale byli jsme dostatečně psychicky silní, abychom se do utkání vrátili," řekl Benzema.

Čtyřiatřicetiletý útočník při svém jubilejním 600. startu za Real snížil nejprve v první půli na 1:2 a po dalších brankách ve druhé části se postavil v 82. minutě k penaltě. Přestože naposledy v lize dvě neproměnil proti Osasuně, troufl si nyní proti brankáři Edersonovi na zakončení dloubáčkem. "Vždycky mám v hlavě, že penaltu neminete jen tehdy, když se k žádné nepostavíte. Takové je moje mentální nastavení," prohlásil Benzema.

Rodák z Lyonu vstřelil v 41 zápasech této sezony 41 branek. Podobné mety dosáhl ve španělském velkoklubu naposledy Cristiano Ronaldo v ročníku 2017/18. Benzema byl ústředním mužem "Bílého baletu" i v předchozích zápasech Ligy mistrů.

V odvetném osmifinále proti Paris St. Germain pomohl Realu k postupu hattrickem a ve čtvrtfinálovém dvojzápase s Chelsea zaznamenal čtyři góly. "Nedokážu ani popsat, jak je dobrý. Je mým mentorem a inspirací. Doufám, že zakončí sezonu se třemi trofejemi – a to za vítězství v lize, Lize mistrů a Zlatým míčem," řekl jeho spoluhráč v útoku Vinícius Júnior.

Benzemovu mentální sílu ocenil i trenér Carlo Ancelotti, podle něhož "není snadné v semifinále Ligy mistrů zakončovat penaltu v Panenkově stylu". Italský trenér však nebyl spokojený s hrou v obraně. "Dostali jsme čtyři góly, a to nikdy neznamená nic dobrého. Naopak to hovoří o tom, že jsme špatně bránili. Ve druhém zápase se musíme zlepšit. Pořád si ale věříme, protože známe kouzlo domácího stadionu Santiaga Bernabeua," podotkl Ancelotti.

Od domácího prostředí si hodně slibuje i Benzema. "Upozorňuji naše fanoušky, aby byli připravení na další kouzla. Druhý zápas na hřišti Santiaga Bernabeua vyhrajeme," dodal Benzema. Semifinálová odveta Realu se City se uskuteční ve středu 4. května.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články