Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern v prodloužení vyřadil dvěma góly Juventus, dál jde i Barcelona

Praha - Fotbalisté Barcelony podeváté za sebou postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Obhájci trofeje v domácí osmifinálové odvetě porazili Arsenal 3:1 a navázali na výhru 2:0 z Londýna. Mezi nejlepší osmičku soutěže pronikl i Bayern, který v Mnichově zdolal loňského finalistu Juventus Turín díky dvěma gólům v prodloužení 4:2. V základní hrací době skončil dramatický zápas opět 2:2, domácí vyrovnali až v nastaveném čase.

Thiago z Bayernu slaví vítězný gól v síti Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Juventusu v Mnichově dokonale vyšel úvod. Už v páté minutě Pogba využil nedorozumění Alaby s gólmanem Neuerem a snadno trefil odkrytou branku. Bayern v defenzivě dál chyboval a Juventus ve 28. minutě udeřil podruhé. Morata prošel z vlastní poloviny hřiště až do domácí šestnáctky, předložil míč Cuadradovi, který si položil obránce Lahma a zavěsil přesnou ranou.

Krátce po změně stran mohl Morata definitivně poslat německého mistra ze hry, ale po dalším průniku obranou Neuera neprostřelil. V 73. minutě zápas zdramatizoval útočník Lewandowski, který si naskočil na Costův centr a hlavou poprvé překonal Buffona. Domácí pak v závěru předvedli obrovský tlak a Müller v první minutě nastavení další hlavičkou zařídil nastavení.

Jeho druhou část rozhodli dva náhradníci Bayernu. Nejprve ve 108. minutě vstřelil třetí gól Thiago po narážečce s Müllerem a za dvě minuty zvýšil z individuální akce Coman, jenž v Mnichově hostuje právě z Juventusu.

"Byl to neuvěřitelný večer. To, že jsme prohrávali, nás ještě víc semklo. Diváci nás skvěle tlačili dopředu," uvedl kapitán Bayernu Philipp Lahm. "V prodloužení jsme ukázali, že umíme hrát fotbal," doplnil brankář Manuel Neuer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Juventus Turín

Bayern Mnichov - Juventus Turín 4:2 po prodloužení (2:2, 0:2)

Branky: 73. Lewandowski, 90.+1 Müller, 108. Thiago, 110. Coman - 5. Pogba, 28. Cuadrado. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Kimmich, Vidal, Lewandowski, Bernat - Khedira, Morata, Lichtsteiner, Bonucci, Cuadrado, Pereyra, Sturaro. Diváci: 70 000. První zápas: 2:2, postoupil Bayern.

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Benatia (46. Bernat), Alaba - Vidal, Alonso (60. Coman) - Douglas Costa, Müller, Ribéry (101. Thiago) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado (89. Pereyra), Khedira (68. Sturaro), Hernanes, Pogba, Alex Sandro - Morata (72. Mandžukič). Trenér: Allegri.

Arsenal, kterému chyběli zranění brankář Čech i záložník Rosický, se na Nou Campu snažil o aktivní začátek. První velkou šanci ale měl v 17. minutě domácí Messi, jenž zblízka ztroskotal na gólmanovi Ospinovi.

Už za minutu však zaváhání střelce obou branek z Londýna napravil Neymar a po Suárezově přihrávce za obranu otevřel přízemní ranou skóre. Před pauzou mohl vyrovnat bývalý hráč Katalánců Sánchez, ale v dobré pozici hlavičkoval mimo.

Utkání Barcelona - Arsenal
zdroj: EMPICS autor: Nick Potts

Do druhé půle vstoupil lépe Arsenal a v 51. minutě vyrovnal Elneny povedenou střelou pod břevno. Egyptský záložník se za "Kanonýry" prosadil poprvé od lednového příchodu z Basileje.

Barcelona v 65. minutě odpověděla ještě krásnějším gólem. Do Alvesova centru z pravé strany se v pokutovém území položil Suárez a dokonalým volejem trefil horní růžek. Pro uruguayského kanonýra to byl 43. zásah ve 42. soutěžním utkání této sezony. Hosté se ale dál snažili a vytvářeli si šance.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Arsenal

Nejprve Welbeck vystřelil do břevna a v závěru brankář Ter Stegen zlikvidoval Sánchezův přímý kop i dorážku střídajícího Girouda. Poslední slovo však měl v 88. minutě Messi, který Ospinu překonal obloučkem. Barcelona tak prodloužila rekordní sérii bez porážky na 38 soutěžních zápasů, londýnský tým skončil v osmifinále LM pošesté za sebou.

"Hráli jsme proti týmu s nejlepšími útočníky, jaké jsem v životě viděl. Tohle trio je mimořádné. Dokážou normální život přeměnit v umění," ocenil Messiho, Suáreze a Neymara trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Vedle Barcelony a Bayernu, který vybojoval rekordní 15. účast ve čtvrtfinále, postoupily mezi nejlepších osm týmů také Atlético Madrid, Benfica Lisabon, Manchester City, Paris St. Germain, Real Madrid a Wolfsburg. Losování další fáze LM se uskuteční v pátek od 12 hodin ve švýcarském Nyonu.

FC Barcelona - Arsenal FC 3:1 (1:0)

Branky: 18. Neymar, 65. Suárez, 88. Messi - 51. Elneny. Rozhodčí: Karasev - Averjnanov, Kalugin (všichni Rus.). ŽK: Turan - Flamini, Gabriel, Sánchez, Giroud. Diváci: 76.092. První zápas: 2:0, postoupila Barcelona.

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitič (77. Turan), Busquets, Iniesta (72. Roberto) - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Arsenal: Ospina - Bellerín, Koscielny, Gabriel, Monreal - Flamini (45. Coquelin), Elneny - Iwobi (73. Giroud), Özil, Sánchez - Welbeck (73. Walcott). Trenér: Wenger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články