Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern před propastí, Real stále blíž décimě. Kdo postoupí do finále?

Mnichov - Bayern má před sebou v letošní sezoně úkol, který se nepovedlo splnit žádnému týmu od chvíle, co se Pohár mistrů evropských zemí přejmenoval na Ligu mistrů - vyhrát soutěž ve dvou letech po sobě. Nyní jej může vyřadit Real. Klub, který touží nejen po první finálové účasti od roku 2002, ale hlavně po zkompletování décimy - zisku jubilejního desátého titulu v nejprestižnější světové klubové soutěži. Jeden z cílů bude muset v úterý večer ustoupit. Z utkání vám nabídneme on-line textovou reportáž.

Bayern v úvodním utkání s Realem podal jeden z nejhorších výkonů v této sezoně a prohrál 1:0. Rozdíl ve skóre opravdu není nijak závratný, ovšem vzhledem k síle Realu Madrid při protiútocích budou muset být Mnichovští maximálně obezřetní. Tuší však, že utkání nerozhodne jeden gól. "Nedokážu si představit, že Real sem přijede pouze bránit výsledek, který je těžké udržet. Je jasné, co potřebujeme - vstřelit víc než jednu branku," sdělil Pep Guardiola. 

Už jistý německý šampion si zvedl sebevědomí před odvetou sobotním vítězstvím 5:2 nad Brémami. "Ta výhra nám samozřejmě pomůže v přípravě na Real. Týmu absolutně věřím a doufám, že se semkneme a dokážeme to," řekl trenér Bayernu Pep Guardiola. Jeho tým může postoupit do finále LM potřetí za sebou, což se zatím povedlo pouze Juventusu Turín v letech 1996 až 1998.

Mnichovský velkoklub v minulosti dokázal otočit už pět ze šesti vyřazovacích kol, v nichž úvodní duel prohrál 0:1. "Do úterního zápasu potřebujeme totální podporu od všech, kteří jsou spojeni s tímto klubem, a také od médií. Věřím, že společně dokážeme udělat fantastickou atmosféru," uvedl záložník Thomas Müller. 

Je pravděpodobné, že Guardiola provede do odvetného utkání podstatné množství změn v sestavě oproti úvodnímu střetnutí. Tah s Rafinhou na pravém kraji obrany hrubě nevyšel, když centr na jedinou branku i všechny největší příležitosti utkání přišly právě z tohoto prostoru. Brazilského beka tak na pozici pravděpodobně nahradí Lahm, do středu zálohy by mohl Guardiola přivést Martíneze a Ribéryho, jehož forma stagnuje, by na levém kraji zálohy mohl vystřídat Götze.


Hlavním úkolem Realu Madrid do odvety tak bude podat prakticky totožný výkon jako v úvodním zápase. Pokud se ale týmu ze španělské metropole někde dlouhodobě nedaří, je to právě v Německu. Z posledních 27 utkání na německé půdě zvítězil jen ve dvou případech, naopak devatenáctkrát prohrál. Naposledy vyhořel na začátku dubna v odvetném čtvrtfinále v Dortmundu (0:2). V Allianz Areně pak "Bílý balet" z devíti duelů osmkrát prohrál a jednou remizoval.

"Naším plánem v Mnichově bude vstřelit gól místo toho, abychom pouze bránili," řekl Ancelotti. "Potřebujeme brzo skórovat, abychom se zbavili tlaku. Za takového stavu by pak musel Bayern k postupu vstřelit tři branky," prohlásil záložník Isco.

Real v posledních třech ročnících Ligy mistrů pokaždé skončil v semifinále, loni ho vyřadil Dortmund a předtím právě Bayern. Ancelotti by měl mít v Bavorsku k dispozici kompletní ofenzivní trojici Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale. Posledně jmenovaný Velšan kvůli nemoci nehrál proti Pamploně. Oběma odvetným semifinálovým zápasům bude na stadionech předcházet minuta ticha na počest bývalých úspěšných trenérů Tita Vilanovy a Vujadina Boškova, kteří v minulých dnech zemřeli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Bayern Mnichov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články