Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern postoupil přes Besiktas, Müller hru přesto kritizoval

Fotbalisté Bayernu Mnichov sice jasně ovládli osmifinálový dvojzápas Ligy mistrů s Besiktasem Istanbul a po domácí výhře 5:0 zvítězili i v odvetě (3:1), s výkonem v Istanbulu ale nebyli úplně spokojeni. Mrzely je především lehké ztráty míče nebo zbytečné fauly. "Stěží vzpomínám na zápas, ve kterém bychom tak lehce ztráceli balon," nebral si servítky útočník Thomas Müller.

Utkání Besiktas Istanbul - Bayern Mnichov
zdroj: ČTK/AP

"Byl to hektický zápas. Zejména v druhém poločase jsme neměli hru úplně pod kontrolou. Naše hra neměla takovou strukturu, jak jsme si představovali. Po výsledku 3:1 si člověk myslí, že toho hodně udělal správně, avšak úplně to tak nebylo," uvedl Müller, který přihrál v 18. minutě na úvodní gól Thiagu Alcántarovi.

Krátce po změně stran vedli hosté už o dvě branky po vlastním gólu Gökhana Gönüla, v 59. minutě ale skóroval po zaváhání Davida Alaby brazilský útočník Vágner Love. V závěru upravil na konečných 1:3 střídající Sandro Wagner.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Besiktas Istanbul - Bayern Mnichov

Ke kritice se přidal i stoper Jérome Boateng. "Měli jsme fáze, kdy jsme v soubojích jednoduše ztráceli. Byli jsme koncentrovaní a skórovali jsme ve správných momentech, zároveň jsme ale udělali nějaké hloupé chyby a fauly. Musíme k sobě být kritičtí a zlepšit se před zápasy s dalšími soupeři," konstatoval.

Ani trenér Jupp Heynckes nebyl úplně spokojený, zároveň však měl pro své svěřence pochopení. "Besiktas byl dodnes doma neporažený, nebylo to jednoduché. Po výsledku 5:0 je lidské, že člověk nehraje tak soustředěně. Před zápasem jsem říkal, že potřebujeme zůstat disciplinovaní a nenechat se vyprovokovat jejich živelností. Jediným negativem je, že jsme nasbírali příliš žlutých karet," uvedl kouč, který se stal 11. vítězným duelem v řadě rekordmanem Ligy mistrů.

Mrzet jej musí zejména ztráta střelce první branky Alcántary, který musel ještě v prvním poločase kvůli zranění střídat. "Střídání nebylo jen preventivní, říkal, že cítil bolest v chodidle. Pokud je jeho zranění vážné, bylo by to pro nás znepokojující, ale jsem vždy optimistou," poznamenal dvaasedmdesátiletý trenér.

Slova chvály měl pro Wagnera, který na trávník přišel v 68. minutě za Roberta Lewandowského a v závěru oslavil premiérovou trefu v hlavní fázi Ligy mistrů. "Vždy trénuje naplno, je bojovný a běhavý a už se za nás několikrát prosadil. Mám radost, že se dnes trefil i v Lize mistrů," řekl Heynckes na adresu třicetiletého útočníka, který do Bayernu přestoupil v lednu z Hoffenheimu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články