Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Barcelonu po prohře v El Clásicu čeká v Lize mistrů Atlético

Praha - Fotbalisté Barcelony rozehrají španělské čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atléticu. Obhájci trofeje doma touží napravit sobotní prohru 1:2 s jiným madridským rivalem Realem. Ve druhém čtvrtfinále elitní soutěže Bayern Mnichov přivítá lisabonskou Benficu, s níž ještě nikdy v historii neprohrál. Přímý přenos utkání Barcelona - Atlético sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Pro Barcelonu znamenala ztráta s úhlavním rivalem konec série 39 soutěžních utkání bez porážky i mírné komplikace v boji o španělský titul. Svěřenci Luise Enriqueho vedou tabulku o šest bodů před Atléticem, Real ztrácí ještě o bod víc.

"Pro mě už Clásico neexistuje. Měli jsme hodně utkání bez porážky, ale i prohra vás může něco naučit. Teď je důležité jít dál a dobře se připravit na zápas s Atléticem. Bude to těžké, čekáme od nich hodně presinku," uvedl trenér Enrique.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona jde na Atlético, Enrique varuje před sílou soupeře

Přestože Barcelona a Atlético se ve Španělsku potkávají pravidelně, v evropských pohárech se střetly pouze ve čtvrtfinále LM před dvěma lety. Madridský tým tehdy postoupil po venkovní remíze 1:1 a domácím vítězství 1:0. Posledních šest soutěžních zápasů ale vyhráli Katalánci.

Atlético je také oblíbeným soupeřem kanonýra Lionela Messiho, jenž dal mužstvu ze španělské metropole už 25 gólů. Hvězdný Argentinec si na Camp Nou může připsat jubilejní 500. zásah v kariéře.

"Jejich ofenzivní trojice a především Messi, který je prostě nejlepší, by nebyli tak úspěšní bez zbytku týmu. Barcelona má skvělé hráče na každé pozici. Musíme být optimisté a vědět, že pokud podáme nejlepší výkon, máme šanci," upozornil obránce Atlética Juanfran.

Benfica v evropských pohárech Bayern nikdy neporazila

Bayern má s Benficou výbornou vzájemnou bilanci. Z předchozích šesti pohárových zápasů bavorský tým ani jednou neprohrál a doma ve všech třech případech zvítězil. Poslední vzájemný duel se však datuje až do roku 1995.

Německý šampion se před rokem utkal ve čtvrtfinále s jiným portugalským soupeřem Portem. Přestože Bayern první zápas prohrál 1:3, v domácí odvetě zvítězil jasně 6:1. "Z loňské zkušenosti s Portem jsme se poučili. Víme, že v této fázi soutěže je každý soupeř obtížný, takže musíme Benficu respektovat," uvedl španělský záložník Xabi Alonso.

Portugalský šampion vyhrál 19 z posledních 20 soutěžních duelů a stejně jako Bayern opět vede domácí soutěž. Benfica navíc společně s Barcelonou dala gól ve všech svých utkáních LM v této sezoně.

"Jedeme do Mnichova s vědomím, že Bayern je kandidát na vítězství v Lize mistrů, ale kvůli tomu necouvneme. Někdy je jedinou cestou k zastavení těžšího soupeře uznat jeho sílu," prohlásil trenér Benficy Rui Vitória.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články