Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Barcelonu může opět zaskočit strašák Atlético, Benfica sní o postupu přes Bayern

Madrid - Obhájce titulu Ligy mistrů z Barcelony nebude mít v odvetě na hřišti Atlética vůbec jednoduchou úlohu. Blaugranés v posledních osmi letech nechyběli v semifinále, až na jeden případ - to když je před dvěma lety vyřadilo Atlético. Ve stejné sezoně také Los Colchoneros obrali Barcelonu o titul. A neoblíbený soupeř Barcelony má velkou šanci na postup i nyní. O postup se ale musí strachovat i Bayern, který hájí těsný náskok v Lisabonu s Benfikou. Utkání Atlético - Barcelona sledujte v on-line textovém přenosu na našem webu od 20:45.

Utkání Atlético Madrid - Barcelona
zdroj: Isifa

39 zápasů v řadě letos Barcelona neprohrála. Padla až před dvěma týdny v El Clásicu. Jenže poté měla namále, aby proti Atléticu v prvním zápase čtvrtfinále zvítězila 2:1. A o víkendu prohrála znovu, tentokrát na hřišti Realu Sociedad. V lize tak třikrát v řadě nevyhrála.

V týmu Barcelony se v posledních týdnech objevují trhliny. Jak proti Atléticu, tak proti Realu Sociedad nebyla Barcelona v prvním poločase příliš nebezpečná. Velké šance si vytvářela až ve druhém poločase a dost z nich zahazovala. Chybuje ale i obrana. Ve všech třech uplynulých utkáních propadl střed defenzivy Barcelony i podpora ze zálohy. 

Problémem je i střelecký výpadek Lionela Messiho. Argentinský útočník nedal gól už 362 minut, a tak dlouho na branku čekal naposledy před pěti lety. V prvním utkání s Atléticem ho dvakrát zastoupil Luis Suárez, ale jinak se zřejmě nejsilnější ofenzivní trio na světě spolu s Neymarem střelecky zaseklo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Atlético

Pro Barcelonu je přitom Atlético velice nebezpečným soupeřem. Před dvěma lety ji dokázalo vyřadit ve čtvrtfinále Ligy mistrů a jen o měsíc později udržet remízu 1:1 na Nou Camp, a zajistit si tak nečekaný španělský titul.

Jenže od té doby se Atléticu proti Barceloně už nikdy tolik nedařilo. S Blaugranés prohrálo všech sedm zápasů v lize, španělském poháru i minulý týden v Lize mistrů. Trenér Diego Simeone proto doufá, že se nepříznivá série může zlomit v nejlepší možnou chvíli. "Chceme se dostat mezi čtyři nejlepší a naštvat lidi i v Lize mistrů stejně jako v La Lize," vytyčil si za cíl argentinský kouč.

proti Atléticu měla Barcelona před týdnem velké problémy najít odpověď na dobře organizovanou a nebezpečnou hru soupeře. Až po vyloučení Torrese před koncem prvního poločasu se Barcelona dostala zpět do hry. Ve druhém poločase přitlačila soupeře na hranici vápna a po smršti šancí zápas otočila.

Pokud se Benfice proti Bayernu podaří to, co před rokem Portu, bude v semifinále

O semifinalistovi se rozhodne i mezi Benficou Lisabon a Bayernem Mnichov. Před odvetou jsou na tom lépe němečtí šampioni, kteří doma vyhráli 1:0. Těsný výsledek ale pro ně může být velmi ošemetný zvláště poté, co loni ve čtvrtfinále rovněž na půdě portugalského celku FC Porto prohráli 1:3. To by nyní Benfice stačilo k postupu.

Bayernu se navíc v posledních venkovních zápasech příliš nedaří, naopak Benfica je doma na Estadio da Luz velmi silná.

Pro lisabonský celek ale bude klíčové najít náhradu za nejlepšího střelce týmu Jonase, který kvůli žlutým kartám nemůže nastoupit. Bude tak na Mexičanovi Raúlu Jiménezovi či Řekovi Konstantinosi Mitrogluovi, aby se pokusili jeho 30 branek z této sezony zastoupit.

"Nemůžeme tu sedět a brečet nad tím, co nemůžeme ovlivnit. Je to prostě šance pro ostatní ukázat, že také umějí dávat góly. Hlavní bude, jaký výkon odvedeme jako tým," řekl trenér Rui Vitória.

Ačkoli Bayernu k postupu stačí i remíza, trenér Pep Guardiola se opět bude spoléhat především na velmi silnou ofenzivu. Případný vstřelený gól by totiž znamenal, že Benfica bude muset dát minimálně tři branky, což už by byl velmi těžký úkol. "Ve čtvrtfinále je nejdůležitější odveta a Benfica je velmi silný protivník. Budeme se ale snažit tam vyhrát a dát nějaký gól. Troufnu si ale tvrdit, že zápas nemá favorita," uvedl Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Benfica
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články