Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Barcelonu čeká "mission impossible", PSG nechce připustit překvapení

Praha - Chtějí-li fotbalisté Barcelony vybojovat rekordní desátý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů za sebou, čeká je v domácí odvetě osmifinále s Paris St. Germain velice těžký úkol. Katalánci v úvodním duelu prohráli 0:4 a po takovém výsledku prvního utkání ještě nikdo v soutěžích UEFA dvojzápas neotočil. V druhé odvetě se Dortmund bude snažit smazat manko 0:1 ze hřiště Benficy Lisabon. Podrobný textový on-line přenos z utkání Dortmund - Benfica sledujte na webu ctsport.cz od 20:45.

Messi, Neymar a Suárez z Barcelony
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Barcelona v únoru na půdě PSG naprosto selhala a nyní má před sebou téměř nemožný úkol. Dvojzápas po úvodní prohře o čtyři branky v historii pohárů obrátily jen tři týmy a výsledek 0:4 byl zatím pro každého konečnou.

Real Madrid v Poháru UEFA v sezoně 1985/86 s Mönchengladbachem po úvodní prohře 1:5 doma zvítězil 4:0, Partizan Bělehrad v Poháru UEFA v sezoně 1984/85 na půdě Queens Park Rangers prohrál 2:6, ale v odvetě vyhrál 4:0, Leixoes v PVP v ročníku 1961/62 s La Chaux-de-Fonds vymazal ztrátu 2:6 domácím triumfem 5:0

Katalánci se přesto ještě nevzdávají a opírají se o skvělou domácí bilanci. Z posledních 19 duelů Ligy mistrů na Nou Campu osmnáctkrát zvítězili a v této sezoně prestižní soutěže před svými fanoušky ve všech třech zápasech dosáhli na výsledek, který by jim zajistil minimálně prodloužení. Manchester City a Mönchengladbach porazili 4:0, Celtic Glasgow dokonce 7:0.

Di María slaví gól do sítě Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

"Je to těžké, ale ne nemožné. Jestli nějaký tým může dát čtyři a více gólů, je to Barcelona," uvedl útočník Barcelony Luis Suárez. "Je to pro nás extrémně těžká pozice, ale neztrácíme víru. Potřebujeme opravdu heroický výkon a musíme dát pět gólů. Proč nesnít? Nou Camp musí být jako tlakový hrnec, připravený vybouchnout," prohlásil kouč Luis Enrique, který před pár dny oznámil, že po sezoně u týmu skončí.

PSG má velmi blízko k tomu, aby Barceloně oplatil vyřazení ve čtvrtfinále z let 2013 a 2015. Pařížané se pyšní skvělou formou, z posledních 16 soutěžních duelů čtrnáctkrát zvítězili a dvakrát remizovali.

"V Lize mistrů nikdy nevíte, co se stane. Vyhráli jsme 4:0, ale víme, jakou sílu Barcelona v zádech se svými fanoušky má. Plno týmů na Nou Campu prohrálo 0:5. Musíme se koncentrovat od první do poslední minuty. Důležité bude útočit, ne pouze bránit," prohlásil záložník PSG Julian Draxler.

Dortmund vinou špatné koncovky a neproměněné penalty prohrál v Lisabonu s Benficou 0:1, před domácí odvetou ale zůstává favoritem na postup. Borussia ve skupině nastřílela rekordních 21 gólů a v posledních třech zápasech bundesligy se trefila dvanáctkrát.

"Atmosféra v týmu je teď skvělá. V poslední době si vytváříme plno gólových šancí a je to jen o tom, zda je proměníme. V prvním zápase jsme soupeře k ničemu nepustili, a když předvedeme stejný výkon, nepochybuji, že postoupíme," uvedl trenér Dortmundu Thomas Tuchel.

V dobré formě je ovšem i lídr portugalské ligy Benfica, která drží sérii sedmi výher. Střelecky září především řecký útočník Kostas Mitroglu, jenž dal v posledních 17 zápasech 18 branek a skóroval i v úvodním duelu.

"Nemáme strach z nikoho, ani z Dortmundu. Soustředíme se výhradně sami na sebe. Každý zápas v téhle fázi je pro nás jako finále a tak k tomu přistoupíme," uvedl kouč Benficy Rui Vitória.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Benfica Lisabon - Borussia Dortmund
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články