Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Barcelona v Lize mistrů končí, dál jde Atlético i Bayern

Madrid - Ligu mistrů už pošestadvacáté v řadě nevyhraje její obhájce. Barcelona vypadla ve čtvrtfinále s Atlétikem, které zvítězilo 2:0 dvěma góly Antoina Griezmanna. Blaugranés tak podruhé během posledních tří let končí mezi osmi nejlepšími a podruhé jej zde vyřadili Los Colchoneros. Do semifinále se naopak probojoval Bayern, který sice prohrával na hřišti Benfiky 0:1, nakonec ale v Lisabonu vybojoval remízu 2:2.

Slavící Antoine Griezmann a hráči Atlétika
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Barcelona proti Atléticu potvrdila, že se jí v poslední době nedaří, a připsala si už třetí prohru v posledních čtyřech zápasech. Postaral se o to Griezmann, který ve 36. minutě otevřel skóre a dvě minuty před koncem zpečetil postup Atlética gólem z penalty, nařízené za Iniestovu ruku.

Atlético tak dalo vzpomenout na ročník 2013/14, kdy rovněž ve čtvrtfinále vyřadilo Barcelonu a poté došlo až do finále, kde podlehlo Realu Madrid. Tým Diega Simeoneho se také postaral o to, že ve 24 ročnících Ligy mistrů ještě nikdo nedokázal obhájit titul.

Madridský celek rovněž dokázal ubránit Messiho, kterému nepovolil ani jednu střelu. V Lize mistrů se to argentinské hvězdě stalo shodou okolností poprvé od čtvrtfinále s Atléticem před dvěma lety. Messi si navíc prodloužil střelecké trápení na 452 minut bez gólu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Barcelona

"Je vidět, že nejsme zrovna ve formě. Musíme se zvednout," řekl trenér Barcelony Luis Enrique. "Byl to přesně zápas, jaký jsme očekávali. Jen jsme netušili, že Atlético bude bránit tak hluboko. Sice jsme měli ve druhé půli nějaké šance, ale Atlético si postup zasloužilo," dodal.

"To, že jsme mezi nejlepšími čtyřmi týmy v Evropě, jsme si tvrdě odpracovali," uvedl Griezmann. "Podali jsme neuvěřitelný výkon. Drželi jsme míč, měli jsme šance, trefili jsme břevno. Po přestávce nás sice Barcelona zatlačila, ale zvládli jsme to," přidal kapitán Gabi.

Bayern sice od 27. minuty s Benficou prohrával, ale díky brankám Vidala a Müllera skóre otočil a Taliscova trefa na postupu do pátého semifinále za sebou už nic nezměnila. Trenér Pep Guardiola tak udržel s Mnichovem šanci na zopakování treble, na který po triumfu v Lize mistrů, bundeslize a německém poháru dosáhl před třemi lety tým vedený Juppem Heynckesem.

"Mám velkou radost," prohlásil Guardiola. "Být popáté za sebou v semifinále je pro klub velký kompliment, ale ještě chceme jít o krok dál," dodal kouč, který po sezoně z Bayernu odejde do Manchesteru City a v bavorském klubu ho nahradí Carlo Ancelotti.

Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 2:2 (1:1)

Branky: 27. Jiménez, 76. Talisca - 38. Vidal, 52. Müller. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: González, Almeida - Martinez. Diváci: 66 000. První zápas: 0:1, postoupil Bayern.

Benfica: Ederson - Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu (88. Jovič) - Salvio (68. Talisca), Fejsa, Pizzi (58. Guedes), Sanches, González - Jiménez. Trenér: Vitória.
Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba - Vidal, Xabi Alonso (90. Bernat), Alcántara - Douglas Costa, Müller (84. Lewandowski), Ribéry (90.+2 Götze). Trenér: Guardiola.

Atlético Madrid - FC Barcelona 2:0 (1:0)

Branky: 36. a 88. z pen. Griezmann. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ŽK: Gabi, Godín, Correa, Koke - Suárez, Neymar, Iniesta, Turan. Diváci: 54 000. První zápas: 1:2, postoupilo Atlético.

Atlético: Oblak - Juanfran, Godín, Hernández, Filipe Luís - Koke, Fernández (90.+3 Savič), Gabi, Níguez - Carrasco (74. Partey), Griezmann (90. Correa). Trenér: Simeone.
Barcelona: Ter Stegen - Alves (64. Roberto), Pique, Mascherano, Alba - Rakitič (64. Turan), Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články