Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Barcelona přijíždí do Turína pro postupové razítko, slavit mohou i další giganti

Po úterním úspěchu Realu Madrid a Besiktase Istanbul je krok od postupu do osmifinále hned šestice aspirantů. V nejlepší výchozí pozici jsou fotbalisté Barcelony a Manchesteru United, ale o vstupenku mezi elitní šestnáctku zabojuje také Juventus, AS Řím, Chelsea nebo Basilej. Šlágrem středečního programu je bezpochyby repríza čtvrtfinále loňského ročníku mezi italským Juventusem a španělskou Barcelonou. Textovou on-line reportáž z tohoto utkání sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.  

Utkání Barcelona - Juventus
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Barceloně stačí k jistotě prvního místa ve skupině D nerozhodný výsledek v Turíně, postoupit však může i v případě neúspěchu, pokud Sporting Lisabon neporazí Olympiakos Pireus. Juventus posune vítězství do osmifinále bez ohledu na výsledek druhého zápasu.

Katalánský velkoklub, jenž doma šampiona Serie A zdolal hladce 3:0, už 17 soutěžních klání nenašel přemožitele a vede španělskou ligu. "Stará dáma" se naopak musela v neděli sklonit před Sampdorií Janov. Po porážce 2:3 klesla na třetí místo domácí soutěže.

"Proti Barceloně nás čeká další těžké střetnutí. Musíme uhrát výsledek, který potřebujeme. Je klíčové, abychom se kvalifikovali a posunuli do další fáze sezony, ale totéž chce i náš soupeř," uvedl obránce Juventusu Andrea Barzagli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FC Barcelona - Juventus

Manchester United je v podobné situaci jako Barcelona a bod z Basileje mu zajistí prvenství ve skupině A. Postup si nicméně může vybojovat i švýcarský celek, pokud porazí favorizovaný tým Josého Mourinha a současně CSKA v Moskvě prohraje s Benficou.

AS Řím i Chelsea mají postupový "mečbol"

Ve skupině C jsou blízko play-off AS Řím a Chelsea. Italský tým, jemuž bude opět chybět zraněný útočník Patrik Schick, posune do osmifinále remíza ze stadionu Atlética Madrid. "Blues" zase postoupí, pokud v Ázerbájdžánu porazí Karabach, který doma rozstříleli 6:0.

Středeční program 5. kola základních skupin Ligy mistrů:

Skupina A
18:00 CSKA Moskva - Benfica, 20:45 Basilej - Manchester United

Skupina B
20:45 PSG - Celtic, Anderlecht - Bayern

Skupina C
18:00 Karabach - Chelsea, 20:45 Atlético Madrid - AS Řím

Skupina D
20:45 Juventus - Barcelona (on-line reportáž ctsport.cz), Sporting - Olympiakos 

Trápící se Atlético musí spoléhat na vlastní vítězství a pomoc nováčka LM z Karabachu. "Od souboje na Stamford Bridge se hráči soupeře zlepšili hlavně v obraně. Jsme favorité, ale musíme podat dobrý výkon, abychom zvítězili," upozornil brankář Chelsea Thibaut Courtois.

V "béčku" už je rozhodnuto

Už po čtvrtém kole si zajistili postup fotbalisté Paris St. Germain a Bayernu Mnichov. Německý šampion se představí na hřišti Anderlechtu Brusel, jenž naopak ještě nebodoval a jako jediný v milionářské soutěži ani neskóroval.

Rozjeté PSG chce doma proti Celticu Glasgow přidat páté vítězství i páté čisté konto. "Naše první duely byly velmi dobré a ukázali jsme, že chceme dojít v Lize mistrů daleko. Nicméně víme, že nás čeká těžké utkání s výborným soupeřem," prohlásil kouč PSG Unai Emery.

Sestřihy úterních zápasů Ligy mistrů:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články