Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona porazila díky Suárezovi oslabené Atlético, Bayern udolal Benficu

Barcelona/Mnichov – Barcelona napravila sobotní ligovou porážku s Realem a v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů vyhrála nad jiným madridským rivalem Atléticem 2:1. Gólový účet zápasu otevřel Torres, o deset minut později však inkasoval druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Ve druhém poločase se o obrat postaral Suárez. V dalším čtvrtfinále elitní soutěže porazil Bayern Mnichov zásluhou Vidala Benficu Lisabon 1:0. Odvety se hrají příští středu.

Utkání Barcelona - Atlético
zdroj: Reuters

Gól a brzké vyloučení

Na Nou Campu poprvé zahrozil domácí Neymar, ale hlavou v dobré pozici zamířil nad břevno. Atlético nejprve odpovědělo nepřesnou střelou Griezmanna a ve 25. minutě už se dostalo do vedení. Koke přihrávkou mezi stopery našel Torrese a ten prostřelil Ter Stegena. Zkušený útočník si však radost ze své jedenácté branky Barceloně v kariéře moc dlouho neužil, protože během šesti minut dostal za tvrdé fauly dvě žluté karty. Hosté se v závěru poločasu ještě více zatáhli a Katalánci jejich obranný val dlouho nedokázali překonat.

Drtivý tlak ve druhém poločase

Svěřenci Luise Enriqueho začali druhou půli očekávaným náporem. Messiho "nůžky" skončily kousek vedle, Neymar trefil břevno. V 63. minutě zlomil odpor Atlética třetí hvězdný útočník Suárez, když do branky zblízka prodloužil Albovu střílenou přihrávku. Za devět minut uruguayský reprezentant dokonal obrat tvrdou hlavičkou po Alvesově centru.

Barcelona si spravila chuť po sobotní domácí ligové prohře 1:2 s Realem Madrid a Atlético porazila v sedmém soutěžním utkání za sebou. Výsledkem 2:1 skončily oba vzájemné zápasy v této sezoně španělské ligy.

"Nejdůležitější je, že jsme vyhráli a oni budou muset doma dát gól," řekl Suárez, který si v LM polepšil na osm branek. "Je to dobrý výsledek. Ale odveta bude stejně těžká jako dnešní zápas, nebo možná ještě těžší," přidal kapitán Barcelony Andrés Iniesta.

Rána ve druhé minutě

Bayernu výborně vyšel úvod zápasu a už ve druhé minutě Vidal po Bernatově přihrávce otevřel hlavou skóre. Náskok favorita mohl navýšit Müller, ale v prvním poločase dvakrát nevyzrál na brankáře Edersona.

V 57. minutě mohl vyrovnat Jonas, ale jeho střelu zlikvidoval domácí gólman Neuer. V další akci neuspěl znovu Jonas ani dorážející Mitroglu a Benfica poprvé v tomto ročníku vyšla střelecky naprázdno. V závěru německý šampion nevyužil další velké šance na zvýšení náskoku do odvety. Ribéryho vychytal Ederson a kanonýr Lewandowski místo střely do odkryté branky poslal nepřesnou přihrávku Lahmovi.

"Měli jsme jenom pár dobrých šancí, defenziva Benfiky odvedla dobrou práci a její obranná čtyřka pracovala výborně. Na konci jsme nevyužili šanci na druhý gól, ale někdy musí výsledek 1:0 stačit," uvedl brankář Bayernu Manuel Neuer.

Výsledky úvodních čtvrtfinále Ligy mistrů

FC Barcelona - Atlético Madrid 2:1 (0:1)

Branky: 63. a 74. Suárez - 25. F. Torres. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Busquets, Suárez, Mascherano - F. Torres, Koke, Filipe Luís, Griezmann, Lucas, Oblak, Fernández. ČK: 35. F. Torres. Diváci: 88 534.

Bayern Mnichov - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)

Branka: 2. Vidal. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Ribéry, Bernat - Jonas, Lindelöf. Diváci: 70 000.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články