Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona narazí na PSG, Bayern má Juventus

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté Barcelony se ve čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s Paris St. Germain, kde září bývalý útočník Katalánců Zlatan Ibrahimovič. Real Madrid narazí na Galarasaray Istanbul, do jehož kádru patří český obránce Tomáš Ujfaluši, zotavující se po zranění kolena. Další dvojice tvoří Málaga s Borussií Dortmund a Bayern Mnichov s Juventusem Turín. První zápasy jsou na programu 2. a 3. dubna, odvety se odehrají o týden později.

Losování čtvrtfinále Ligy mistrů
zdroj: UEFA

Ibrahimovič v Barceloně odehrál sezonu 2009/2010 a s týmem okolo hvězdného Lionela Messiho se nerozešel v dobrém. V úvodním domácím utkání v Paříži však švédský kanonýr bude chybět kvůli druhé části trestu za červenou kartu z osmifinále proti Valencii. Představit se tak může až v odvetě na Nou Campu.

Sportovní ředitel PSG Leonardo: "Utkáme se s týmem, který je nejlepší nejen kvůli obratu s Milánem, ale pro své úspěchy z posledních let. Není to lehké, ale to by nebyl žádný los. Paříž si zaslouží být součástí velké párty."

Barca by ráda zahájila sérii s PSG lépe než osmifinále proti AC Milán, kterému venku podlehla 0:2; špatně rozehraný dvojzápas ale otočila suverénní domácí výhrou 4:0.

Čtvrtfinále Ligy mistrů
zdroj: Eurosport / UEFA

Real v osmifinálovém šlágru zdolal Manchester United a zůstal ve hře o jubilejní desátou trofej v Lize mistrů. V sestavě jeho soupeře Galatasaraye, který v osmifinále vyřadil Schalke, se proti svému bývalému klubu postaví záložník Wesley Sneijder. Zkušený stoper Ujfaluši kvůli srpnovému zranění ještě v této sezoně LM nezasáhl ani do jednoho utkání istanbulského celku.

Šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge: "Určitě to pro nás není žádný úžasný los. Statisticky s Juventusem nemáme špatnou zkušenost, ale budeme potřebovat dva dobré dny, abychom dosáhli na semifinále."

Juventus v minulém kole přešel přes Celtic Glasgow s celkovým skóre 5:0. Loňský vicemistr Bayern měl naopak doma co dělat s Arsenalem, který v Mnichově i s Tomášem Rosickým vyhrál 2:0 a téměř dotáhl deficit 1:3 z úvodního duelu.

Dortmund čeká další španělský soupeř. V podzimní základní skupině Borussia doma porazila hvězdný Real 2:1 a v Madridu s ním uhrála remízu 2:2. Málaga však prožívá parádní debutovou sezonu v LM, kterou zatím korunovala osmifinálovým postupem přes Porto.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtfinálový los Ligy mistrů a Evropské ligy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články