Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona nám neublížila a sotva nás polechtala. Jen ta jedna chyba, litoval Gattuso

Vymyslel plán, jak zastavit Barcelonu. A ten mu vycházel skvěle. Katalánci za celé úvodní osmifinále na hřišti Neapole vystřelili jen jednou na branku, jenže právě tento pokus jim zařídil remízu 1:1. Kouč italského celku Gennaro Gattuso z toho byl hodně rozmrzelý, protože cítil, že hosté byli hodně bezzubí a jeho svěřencům skoro neublížili.

Kouč Neapole Gennaro Gattuso
zdroj: REUTERS autor: Guglielmo Mangiapane

"Jsem zklamaný, protože jsme udělali jedinou chybu a oni z ní vytěžili maximum. Měli jsme být lepší v koncovce. Utrpěli jsme ztrátu. Takticky jsme hráli téměř dokonale, ale měli jsme vytěžit lepší výsledek," řekl Gattuso na tiskové konferenci.

Barcelona podle očekávání častěji držela míč (64 procent času), ale na branku vystřelila pouze v 57. minutě, kdy Antoine Griezmann srovnal. Naopak domácí vyslali na branku španělského soupeře čtyři střely.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Barcelona

"Sotva se nás dotkli a vystřelili na branku. Mohli být na hřišti celý večer a stejně by neskórovali. Inkasovali jsme po jediné chybě. Neublížili nám, sotva nás polechtali. Barcelona se trápila, protože jsme hráli obezřetně. Jako mužstvo jsme odvedli dobrou práci," uvedl dvaačtyřicetiletý kouč.

Odveta je na programu 18. března. Lídrovi španělské ligy v ní budou chybět vykartovaní záložníci Arturo Vidal a Sergio Busquets. "Když hrajeme jako tým, může se nám dařit. Náš sen na Camp Nou je hrát dál od vlastní branky. Není konec. Bude to těžké, ale půjdeme do toho se snahou vybojovat postup. Pokud proměníme šance, můžeme jít dál," prohlásil Gattuso, dvojnásobný vítěz Ligy mistrů s AC Milán z let 2003 a 2007.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články