Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Barcelona na lopatkách, do semifinále jde rozjeté Atlético

Madrid - Barcelona bude poprvé od roku 2007 chybět v semifinále Ligy mistrů. V odvetě čtvrtfinále prohrála 0:1 na hřišti Atlétika Madrid a po remíze 1:1 z prvního duelu překvapivě vypadla. Atlético výhrou dosáhlo svého nejlepšího výsledku od roku 1974, kdy hrálo finále Poháru mistrů evropských zemí, v Lize mistrů bylo nejlépe ve čtvrtfinále v roce 1997. Náš web sledoval utkání v podrobném on-line přenosu.

Utkání Atlético Madrid - Barcelona
zdroj: Isifa

V úvodu zápasu vytvořilo Atlético na Barcelonu obrovský tlak a už v páté minutě šel madridský celek do vedení. Po dlouhém výkopu brankáře Courtoise sice Adrian Lopéz nejprve trefil jen tyč, akce však pokračovala a Adrian sklepl hlavou míč pro Kokeho, který zblízka umístil míč do odkryté brány.

Atlétiku to nicméně nestačilo a hodně vidět byl zejména Villa, který na hrotu útoku nahradil nejlepšího střelce Diega Costu. Jenže nejprve trefil tyč a o chvíli později i břevno.

Atlético ukazovalo, proč vede španělskou ligu, ale postupně začal jeho tlak opadat a Barcelona se dostávala více do hry. Messi ale hlavou těsně minul a hned po změně stran ve velké šanci vychytal Neymara brankář Courtois. Kataláncům nepomohla ani střídání a jejich tlak byl spíše platonický, obrana Atlétika jim nedovolovala větší šance. Naopak v závěru měli domácí několik možností výhru ještě potvrdit.

Atlético, které v minulé sezoně prohrálo v Evropské lize na hřišti Plzně, tak v tomto roce už podruhé nedovolilo Barceloně skórovat a znovu si zvedlo sebevědomí před dramatickou koncovkou ve španělské lize, kde se oba soupeři v boji o titul utkají v posledním kole. Semifinálovou čtveřici tak tvoří Atlético, Bayern, Chelsea a Real Madrid a dvojice určí páteční los.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Barcelona

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:0 (1:0) Branka: 5. Koke. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). ŽK: Koke - Busquets, Mascherano, Alves. Diváci: 54 000. První zápas: 1:1, postoupilo Atlético.

Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe - Tiago, Gabi - Koke, Adrián (62. Diego), Raúl García - Villa (79. Rodríguez). Trenér: Simeone.

Barcelona: Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta (73. Pedro) - Messi, Fábregas (61. Sánchez), Neymar. Trenér: Martino.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články