Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Barcelona hraje na AC Milán, Balotelliho se bát nemusí

Milán - Už dlouhých sedm zápasů čekají fotbalisté AC Milán na to, až se jim povede porazit Barcelonu. Nyní dostanou šanci na nápravu v rámci osmifinále Ligy mistrů. Sérii prvních duelů uzavře také souboj Galatasaraye Istanbul a Schalke. Utkání AC Milán - Barcelona sledujte na ČT sport a našem webu i s úvodním studiem od 20:30.

Utkání AC Milán - Barcelona
zdroj: Getty Images autor: Jasper Juinen

Milán s Barcelonou patří k tradičním soupeřům v Lize mistrů. Italský klub ale uspěl naposledy v roce 2004, kdy v rámci základní skupiny doma vyhrál 1:0. Od té doby už sedmkrát Barcelonu neporazil, z toho čtyřikrát za poslední rok a půl. Byla z toho vyřazení v semifinále a loňském čtvrtfinále.

Oproti posledním zápasům se obměnila zejména sestava Milána, který opustili například Zlatan Ibrahimovic, Alexander Pato a Thiago Silva. Tedy střelci tří z pěti gólů AC z posledních čtyř zápasů s Barcelonou. Naopak přišel Mario Balotelli, který však nemůže nastoupit, jelikož v Lize mistrů hrál už za Manchester City. A také odchovanec Barcelony Bojan Krkič.

"Je to pro mě odlišný a velmi speciální zápas. Nikdy jsem nehrál proti Barce, je to pro mě víc než jen zápas. Teď ale myslím pouze na to, jak pomoci svému týmu," řekl Krkič.

Klíčem k milánskému úspěchu bude ubránění Lionela Messiho. Argentinský střelec se gólově prosadil už ve 14 soutěžních zápasech v řadě. Pokud se mu podaří skórovat i proti Milánu, bude to jeho 57. gól v Lize mistrů, čímž se osamostatní na druhém místě historické tabulky střelců. Dosud se o něj dělí s Ruudem Van Nistelrooijem. Lepší je už jen Raúl s 71 zásahy.

Lionel Messi
zdroj: Getty Images autor: Dmitry Korotayev

Barcelona usiluje o šestý postup do čtvrtfinále za sebou. Po menších zdravotních problémech už má k dispozici tvůrce hry Xaviho, naopak stále chybí David Villa, který se zotavuje po potížích s ledvinovými kameny.

V Turecku to bude mít Schlake těžké

O vyrovnání klubového maxima se bude snažit Galatasaray Istanbul, který do čtvrtfinále Ligy mistrů postoupil dosud pouze jednou v sezoně 2000/2001, tedy rok po triumfu v Poháru UEFA. Tehdy si postup z osmifinálové skupiny zajistil na úkor AC Milán, tentokrát mu v cestě stojí předloňský semifinalista Schalke.

Istanbulský celek se ve snaze o zopakování úspěchu významně posílil a v lednu přivedl nizozemského tvůrce hry Wesleyho Sneijdera, který Ligu mistrů vyhrál v roce 2010 s Interem Milán, a kanonýra Didiera Drogbu. Ten zase loni vystřílel triumf Chelsea.

"Drogba má schopnost udržet míč a být vůdcem týmu. K němu přidejte Sneijdera a je jasné, že naše výkony budou mnohem lepší. Navíc oba se adaptovali velmi rychle," řekl trenér Fatih Terim.

Tureckému celku dává naději na úspěch i nepřesvědčivá forma Schalke, které vyhrálo jediný z posledních 12 soutěžních zápasů. Navíc mu budou chybět opory Kyriakos Papadopulos, Ibrahim Afellay či Ciprian Marica.

Po odchodu Milana Baroše do Baníku Ostrava je v týmu Galatasaraye ještě Tomáš Ujfaluši, který však kvůli zranění kolena stále rehabilituje a zahrát by si mohl nejprve v případném čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články