Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barcelona bude mít v Praze všechny hvězdy. Oproti Realu nemá speciální požadavky

Fanoušci Slavie se mohou těšit na všechny opory Barcelony i na tu největší – Lionela Messiho. Slavný tým míří do Prahy ke středečnímu zápasu fotbalové Ligy mistrů jen bez zraněných Sergiho Roberta a Samuela Umtitiho. Utkání můžete ve středu od 20:55 hodin sledovat v on-line reportáži na webu ctsport.cz.

Fotbalisté Barcelony
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Dvě absence v týmu katalánského velkoklubu zapříčinila zranění – sedmadvacetiletý záložník či obránce Roberto si poranil koleno v ligovém zápase v Eibaru a pětadvacetiletý stoper Umtiti, který po zranění nastoupil v sobotu poprvé, si při poledním tréninku ještě ve Španělsku pohmoždil koleno.

Vedle Messiho však ve výpravě neschází ani další ofenzivní opory Luis Suárez a Antoine Griezmann či pilíř zadních řad Gerard Piqué a zálohy Sergio Busquets.

Barcelona zamířila do Čech odpoledne a speciál s hvězdným "nákladem" by měl dorazit na třetí terminál ruzyňského letiště kolem půl sedmé večer. Obvyklý předzápasový trénink na stadionu v Edenu Katalánci vynechali.

Hned po příletu se španělský šampion vydal do hotelu. Před hotelem čekalo na hvězdy přes sto fanoušků. Pouze trenér Valverde a obránce Clément Lenglet zamířili na tiskovou konferenci do Edenu.

Zatímco před rokem měl tehdejší obhájce trofeje Real Madrid před utkáním Ligy mistrů v Plzni řadu speciálních přání a s předstihem zaslal Západočechům seznam věcí, které požaduje, včetně dvou rotopedů či šesti masážních lehátek do šatny, Barcelona tak náročná není.

"Barcelona žádné speciální požadavky oproti těm běžným, jako je ovoce nebo led do kabiny, nemá. Opravdu nic speciálního jsme pro ně nepřipravovali kromě toho, že chceme, aby organizačně vše proběhlo na jedničku, což je ale standard," řekl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Zápas provází obrovský zájem médií, vysílat se bude do všech koutů světa. Podle Býčka je akreditováno přes 140 novinářů a 50 fotografů, což je při slávistickém domácím utkání rekord. "Za Barcelonu dorazí do Edenu 17 členů mediálního týmu, což je zdaleka nejvíce, s čím jsme se v poslední době setkali," uvedl slávistický mluvčí.

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů se představí v Praze po osmi letech. V roce 2011 si Barcelona zahrála v základní skupině proti Plzni, kterou nejprve porazila doma 2:0 a pak v Edenu po hattricku hlavní opory Lionela Messiho 4:0. Západočeši tehdy kvůli rekonstrukci stadionu nemohli hrát ve Štruncových sadech.

Středeční zápas třetího kola skupiny Ligy mistrů má v Edenu výkop v 21:00. Stadion je vyprodaný, dorazit by měla i necelá tisícovka fanoušků Barcelony. Katalánský klub si zajišťuje kontroly vstupu příznivců do svého sektoru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články