Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atlético zvládlo strhující dvojzápas s Bayernem a je ve finále

Mnichov – Pep Guardiola ani napotřetí nedovedl Bayern do finále Ligy mistrů. Mnichované sice vyhráli ve fantastické odvetě semifinále proti Atlétiku 2:1, to se ale i díky výhře 1:0 z prvního zápasu utká o svůj historicky první titul v Lize mistrů. Ve skvělém zápase Bayern dvakrát vedl a mohl přidat i třetí branku, ale penaltu neproměnil Müller. Na druhé straně ani Atlético nevyužilo pokutový kop po střele Torrese. Ve finále narazí Atlético na Real, nebo Manchester City.

Bayern potřetí za sebou vypadl v semifinále se španělským soupeřem, vloni nestačil na Barcelonu a předloni na Real Madrid. V základní sestavě Bayernu na rozdíl od úvodního utkání nastoupil kanonýr Müller a právě on měl první velkou šanci. Po nákopu uzdraveného stopera Boatenga se ve 20. minutě dostal za obranu Atlética, přiťukl míč spoluhráči v útoku Lewandowskému, ale hostující gólman Oblak zasáhl.

Bayern v úvodu dominoval a v 31. minutě smazal ztrátu z úvodního duelu. K přímému kopu těsně za vápnem se postavil Xabi Alonso, bránícímu Giménezovi prošel míč ve zdi mezi nohama a Oblak nedokázal na změnu směru střely zareagovat. Atlético inkasovalo po dlouhých 632 minutách.

Giménez prožil černou tříminutovku, protože při rohovém kopu zatáhl domácího Martíneze a sudí Cakir nařídil pokutový kop. Müller ale proti Oblakovi neuspěl a neproměnil třetí z posledních pěti penalt za Bayern.

Hosté v Mnichově 53 minut směrem dopředu téměř nic nepředvedli, ale poté nečekaně udeřili z brejku. Griezmann převzal na hranici ofsajdu míč po Torresově přihrávce a v samostatném úniku nedal Neuerovi šanci. Díky svému devátému gólu se stal historicky nejlepším střelcem Atlética v Lize mistrů.

Bayern v tu chvíli potřeboval k postupu vstřelit další dvě branky, madridský celek přitom inkasoval třikrát pouze v jediném utkání této sezony. Na rozdíl jedné trefy se domácí přiblížili k postupu v 74. minutě, kdy po centru a Vidalově vyhrané hlavičce dorazil míč do sítě hlavou Lewandowski a vstřelil svůj devátý gól v této sezoně Ligy mistrů.

V 83. minutě sudí Cakir písknul penaltu i pro Atlético, přestože Martínez zastavil nedovoleně Torrese ještě před vápnem. Sám faulovaný ale zahrál pokutový kop špatně a Neuera nepřekonal. Bayern si poté vytvořil velký tlak, ale postupový gól už nepřidal.

"Bayern byl lepší, ale my jsme dali gól venku, který byl důležitý. Musíme teď zůstat nohama na zemi a před finále musíme všichni myslet na domácí ligu," řekl Griezmann, jehož celek má ve španělské lize stejně bodů jako vedoucí Barcelona.

"Je těžké přijmout tohle vyřazení. Byli jsme lepší a zasloužili jsme si postoupit do finále. Měli jsme plno šancí. Strašně moc to bolí," řekl Lewandowski, jehož tým vyslal v dnešním utkání 35 střel. Kouč Bayernu Pep Guardiola, který po sezoně odejde do Manchesteru City, ani na třetí pokus s mnichovským celkem na finále nedosáhl.

"Dali jsme do toho naprosto vše, bohužel to nestačilo. Je škoda, že jsme my hráči i náš trenér nebyli odměněni za práci, kterou jsme v posledních třech letech odvedli," posteskl si kapitán Philipp Lahm.

Finálový soupeř Atlética vzejde ze středeční odvety mezi Realem Madrid a Manchesterem City. Úvodní duel v Anglii skončil bez branek. Finále je na programu 28. května v Miláně. Atlético si zahraje ve finále potřetí v historii a bude usilovat o premiérový triumf. V roce 1974 ani předloni vítěznou trofej nezískalo. 

Bayern Mnichov - Atlético Madrid 2:1 (0:1)

Branky: 31. Xabi Alonso, 74. Lewandowski - 54. Griezmann. Rozhodčí: Cakir - Satman, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: Martínez - Jiménez. Diváci: 70 000 (vyprodáno). První zápas: 0:1, postoupilo Atlético.

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Martínez, Alaba - Xabi Alonso - Costa (73. Coman), Müller, Vidal, Ribéry - Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Atlético: Oblak - Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís - Saúl Ňíguez, Gabi, Fernández (46. Carrasco), Koke (90. Savič) - Torres, Griezmann (82. Partey). Trenér: Simeone. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články