Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atlético vs. Chelsea? Španělé doufají, že semifinálový los bude "vlídnější"

Madrid - Atlético Madrid doufá, že se v pátečním losu semifinálových utkání Ligy mistrů vyhne Chelsea, aby mohl nastoupit Thibaut Courtois. Talentovaný belgický brankář je totiž ve španělském klubu na hostování právě ze Stamford Bridge. Pokud by ho Atlético chtělo do vzájemného duelu postavit, muselo by zaplatit minimálně tři miliony eur. Vedení klubu něco takového odmítá. O Courtoisovi se delší dobu spekuluje jako o budoucí jedničce Chelsea, možná už od příští sezony.

Petr Čech vs Thibault Courtois
zdroj: ČTK

Pokud by Atlético nakonec dostalo při losování Chelsea a chtělo by Courtoise postavit nadvakrát mezi tyče, muselo by zaplatit v přepočtu 165 milionů korun. "A to si nemůžeme dovolit," řekl předseda klubu Enrique Cerezo.

Jednadvacetiletý gólman hostuje v Atlétiku už třetí sezonu. V roce 2012 dostal Courtois povolení nastoupit proti Chelsea v evropském Superpoháru, madridský celek tehdy duel vítězů Ligy mistrů a Evropské ligy vyhrál 3:0.

Jednadvacetiletý Courtois, který do Chelsea přišel v roce 2011 z belgického Genku za sedm milionů liber, by měl podle španělských a britských deníků v nejbližší době podepsat novou smlouvu do roku 2019, což sám připustil.

Courtoisovou podmínkou k podepsání kontraktu je prý hlavně možnost soutěžit o post jedničky, kterou na Stamford Bridge léta zastává reprezentační gólman Petr Čech. Antonio Sanz, agent útočníka Chelsea Fernanda Torrese, dokonce prohlásil, že pro trenéra José Mourinha je Courtois jasnou jedničkou od nové sezony. Brankářskou dvojkou Atlétika je Daniel Aranzubia, který přišel do Madridu loni z Deportiva, na hostování ve Villarealu je pak ještě Sergio Asenjo.

Belgický gólman Thibaut Courtois
zdroj: EPA autor: JUANJO MARTIN

"Mourinho je s výkony Čecha v klíčových zápasech sezony velmi nespokojen a vedení Chelsea už dal jasně najevo, že nelze opomíjet nejlepšího brankáře a že přichází pravý moment na změnu," napsal Sanz ve svém sloupku pro El Confidencial.

Kritika výkonů Čecha zesílila hlavně po prvním prohraném čtvrtfinále (3:1) s Paris St Germain. Jenže svou chybu, která zapříčinila hlavně třetí gól PSG, odčinil v úterní odvetě (2:0) a londýnský celek nakonec postoupil v prestižní soutěži dál.

Sport
zdroj: ČT4

"Ukázali jsme velkou morální sílu. Nezlomilo nás, když jsme dvakrát po sobě trefili břevno. Pokračovali jsme v tlaku a našli jsme v sobě sílu, abychom tam ten druhý gól dotlačili. Myslím, že náš postup je zasloužený," uvedl Čech.

Tomu je jedno, koho předloňský vítěz Ligy mistrů dostane za soupeře v semifinále. "Člověk už si teď nemůže vybírat. Když chceme postoupit, musíme si poradit s každým." Atlético i zásluhou Courtoise vyřadilo ve čtvrtfinále Ligy mistrů španělského konkurenta Barcelonu. Dalšími semifinalisty soutěže jsou vedle Chelsea obhájce titulu Bayern Mnichov a Real Madrid.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Daily Mirror, Daily Telegraph, El Mundo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články