Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Atlético s Chelsea remizovalo 0:0, Čech si vykloubil rameno

Madrid - Atlético Madrid sice proti Chelsea mělo neustálou převahu v držení míče a vypracovalo si několik slušných příležitostí, nakonec se však ani jeden tým nedostal do stoprocentní gólové šance a utkání skončilo bez branek. Zranění při něm utrpěl Petr Čech, který si přitom, co zasahoval při střele, vykloubil rameno. Po zásahu Davida Luize na něj totiž dopadl domácí Raul García. Podle lékařských zpráv bude Čech svému klubu chybět do konce sezony. Z utkání jsme vám přinesli textovou on-line reportáž.

Petr Čech s vykloubeným ramenem při utkání s Atlétikem
zdroj: AP autor: Paul White

Londýnský tým přišel už v 18. minutě o brankáře Petra Čecha, který se po prvním rohovém kopu zranil a musel odstoupit. Vyšetření na madridské klinice podle serveru španělského listu AS ukázalo, že si vykloubil rameno. Odveta se hraje příští středu na stadionu Stamford Bridge. Čech sice míč z Kokeho rohu vytáhl nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a okamžitě signalizoval střídání.

Po zhruba tříminutovém ošetřování českého brankáře vystřídal veterán Schwarzer. Australský gólman se v 41 letech a 198 dnech stal nejstarším fotbalistou, který kdy nastoupil ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Madridské mužstvo bylo v prvním poločase střelecky aktivnější, ale Schwarzera spíše jen rozchytávalo. Garcíova hlavička pak mířila vedle, podobně jako Suárezova tvrdá rána z dálky. Ani po změně stran se obraz hry moc nezměnil a Chelsea se soustředila především na defenzivu. V 73. minutě musel předčasně do šaten kvůli zranění také kapitán anglického týmu Terry.

Atlético se v závěru snažilo stupňovat tlak, ale znovu postrádalo přesnost v koncovce. Čtvrt hodiny před koncem přímý kop Gabiho dobře vyrazil Schwarzer. Poté mířili mimo tři tyče střídající Turan i García. Chelsea, na jejíž lavičce zůstal český obránce Tomáš Kalas, mohl v poslední minutě zařídit výhru Luiz, jenže ze zajímavého přímého kopu také překopl branku. Atlético tak jako jediný tým v této sezoně LM udrželo neporazitelnost.

Čech zůstane do konce sezony mimo hru

"Čech už si v téhle sezoně nezachytá. Budeme to mít bez něj těžké, ale doufám, že s námi bude mít co slavit," řekl po utkání trenér Mourinho. V brance Chelsea chyběl Čech kvůli nemoci už v sobotním prohraném utkání anglické ligy se Sunderlandem. Nyní přijde o domácí odvetu s Atlétikem i zbývající tři kola Premier League včetně šlágru na půdě vedoucího Liverpoolu, za kterým Chelsea na druhém místě zaostává o pět bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Chelsea

Atlético Madrid - Chelsea FC 0:0

Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Gabi, Miranda - Lampard, Mikel, Ba. Diváci: 52 560.

Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís - Raúl García (86. Villa), Gabi, Mario Suárez (79. Sosa), Koke - Diego Costa, Diego (60. Arda Turan). Trenér: Simeone.
Chelsea: Čech (18. Schwarzer) - Azpilicueta, Cahill, Terry (73. Schürrle), Cole - Mikel, David Luiz, Lampard - Ramires, Torres, Willian (90.+4 Ba). Trenér: Mourinho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články