Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Atlético nesměle vykročilo za postupem, beton Leicesteru překonalo jen jednou

Madrid – Tlačili, tlačili, ale víc než jednou se proti dobře organizované defenzivě Leicesteru prosadit nedokázali. Fotbalisté Atlética vstoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů lépe, když zvítězili 1:0 gólem Griezmanna z penalty, ale anglický mistr má do odvety nadále velkou šanci.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Atléticu zajistil nejtěsnější náskok ve 28. minutě z penalty Francouz Griezmann, kterého po dlouhém úniku fauloval Albrighton. Hostům nepomohly stížnosti, že ke kontaktu došlo ještě před pokutovým územím. "Bohužel jsme doplatili na velmi špatné rozhodnutí. K faulu jednoznačně došlo mimo šestnáctku," upozornil brankář Leicesteru Kasper Schmeichel.

Domácí častěji drželi míč, ale moc jasných šancí si nevytvořili. V závěru mohl zvýšit Torres, který se dostal za obranu, ale v rozhodující chvíli podklouzl.

Hráči Leicesteru potvrdili, že jsou nejméně produktivním čtvrtfinalistou této sezony a důležitý venkovní gól si neodvezli. Atlético doma vyhrálo 29. z posledních 35 pohárových duelů a udrželo v Madridu neporazitelnost s anglickými soupeři.

"Bylo to hrozně bojovné utkání. Pro nás je to dobré vítězství, ale odveta bude těžká. Stále je o co hrát," konstatoval trenér Atlética Diego Simeone.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále LM Atlético Madrid - Leicester

Atlético Madrid - Leicester City 1:0 (1:0)

Branka: 28. Griezmann z pen. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Huth, Benalouane, Albrighton. Diváci: 51 423.

Atlético: Oblak - Juanfran, Savič, Godín, Filipe Luís - Saúl, Gabi, Koke, Carrasco (65. Correa) - Torres (75. Thomas), Griezmann. Trenér: Simeone.
Leicester: Schmeichel - Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs - Mahriz, Drinkwater, Ndidi, Albrighton - Vardy (78. Slimaní), Okazaki (46. King). Trenér: Shakespeare.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy