Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Arsenal vydřel postup do Ligy mistrů. V deseti porazil Besiktas

Londýn - Arsenal nakonec zvládl postoupit do Ligy mistrů, když v domácí odvetě porazil Besiktas 1:0. Branku Gunners vstřelil v nastavení prvního poločasu Sánchez. Arsenal přitom konec utkání dohrával v deseti, čtvrt hodiny před koncem se nechal vyloučit Mathieu Debuchy. Podrobnosti ze zbylých středečních zápasů najdete zde.

Sánchez střílí branku v utkání s Besiktasem
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Arsenal do odvetného utkání s Besiktasem nevstupoval v dobrém rozpoložení. Klubu chyběl v úvodním utkání vyloučený Aaron Ramsey, absentovali také zranění Arteta, Gibbs či Giroud. Přesto se do základní sestavy nevešel Tomáš Rosický, jeho pomyslné místo v jedenáctce zaujal Alex Oxlade-Chamberlain.

Domácí v zápase měli navrch ze hry, jenže nedokázali se až na sporadické šance přiblížit na dosah ohrožení brány. K největší příležitosti se Arsenal dostal v deváté minutě, když stopeři Besiktase nerozehráli ideálně do zálohy, míč vypíchl Sánchez, a přestože byl faulován, rozhodčí hru nepřerušil. Balon převzal Wilshere, dostal se až před brankáře Zengina, jenže jeho střela na vzdálenější tyč prošla pouze vedle pravé tyče.

Anglického záložníka však jeho minela nemusela mrzet. V nastavení prvního poločasu se dostal k balonu, narazil si s Cazorlou, přenechal Sánchezovi a ten se nemýlil. Chilský útočník tak vstřelil první soutěžní branku za svůj nový klub.

Nevýrazný průběh druhého poločasu zásadně změnila až tříminutová fáze čtvrt hodiny před koncem utkání. Nejdříve se Arsenal dostal do přečíslení, které nepochopitelně neskončilo gólem, a ani Oxlade Chamberlain sám zhruba čtyři metry před Zenginovou bránou nevstřelil branku. Při následném pokusu o protiútok Besiktase pak Debuchy zřejmě fauloval na půli hřiště a obdržel druhou žlutou kartu.

Vyčerpaný Arsenal tak utkání dohrával v deseti a minutu před koncem málem inkasoval, jenže Ba se ve vyložené šanci netrefil hlavou do míče. Gunners tak nakonec vydřeli výhru 1:0 a i na osmý pokus dokázali postoupit do hlavní fáze Ligy mistrů. V ní se londýnský celek představí v sedmnácté sezoně za sebou.

Arsenal - Besiktas 1:0 (1:0)

Branka: 45.+1 A. Sánchez. ČK: 75. Debuchy (Arsenal). První zápas 0:0, postoupil Arsenal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články