Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Arsenal touží v Mnichově znovu uspět, neporažené Atlético hostí AC Milán

Praha - Fotbalisté Arsenalu vstupují do odvety osmifinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov s touhou zopakovat loňský výkon, kdy na hřišti bavorského giganta vyhráli 2:0. Právě takový výsledek by týmu kolem kapitána české reprezentace Tomáše Rosického pomohl smazat manko z prvního duelu. Vedle Arsenalu se o postup pokusí v druhém utkání i AC Milán, který v úvodním duelu doma prohrál s Atléticem Madrid 0:1.

Utkání Arsenal - Bayern
zdroj: ČTK/APA/Eibner

Arsenal v minulé sezoně rovněž prohrál úvodní osmifinále doma s Bayernem o dvě branky (1:3), v odvetě hrané téměř přesně před rokem však předvedl heroický výkon, vyhrál 2:0 a sahal po postupu. Bayern ale tlak ustál a nakonec celou Ligu mistrů vyhrál.

Bayern právě od loňského souboje s Arsenalem doma prohrál už jen jediný zápas, a to s Manchesterem City v závěrečném utkání základní skupiny LM. Navíc v následujících 54 zápasech dal pokaždé gól. V Německé lize pak neprohrál už 49 zápasů v řadě, což je druhý nejlepší výkon v pěti nejsilnějších ligách. Pouze AC Milán v letech 1991-1993 neprohrál o devět zápasů více.

Přesto Wenger věří, že jeho svěřenci mohou uspět. "Vím, že statisticky je to málo pravděpodobné, ale ve fotbale jsme viděli už i divnější věci. My si věříme a s tím musíme do zápasu jít," dodal.

Özil má šanci zkrat odčinit

Wenger doufá, že Arsenalu k postupu pomůže německý reprezentant Mesüt Özil, který je v posledních dnech pod palbou kritiky za nepříliš vydařené výkony korunované neproměněnou penaltou v úvodním zápase s Bayernem.

"Srazilo ho to psychicky, protože věděl, že nezvládl klíčový moment. Potřebuje čas, aby se z toho dostal. Nyní má ideální příležitost k tomu ukázat, jak dobrým hráčem je," dodal Wenger.

Arséne Wenger:

"Rádi bychom prožili déjà vu. Jsem přesvědčen, že můžeme dosáhnout skvělého výsledku. Je to o prvním gólu. Pokud ho dáme my, je možné všechno. Před rokem se nám tu povedlo uspět, tak proč ne i letos."

Trenér Bayernu Pep Guardiola si je vědom nebezpečí ze strany Arsenalu, proto nabádá své svěřence, aby se nenechali zatlačit. "Pokud necháme Arsenal hrát s míčem, budeme mít velké problémy. Mají skvělé hráče, jako jsou Rosický, Cazorla, Arteta, kteří jsou s míčem velmi nebezpeční," řekl španělský kouč. "Musíme držet míč, pak postoupíme," dodal.

Josep Guardiola
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Guardiola si už několikrát na svých svěřencích všiml, že jakmile začnou spekulovat o náskoku, ztrácejí na síle. "Jsme dobří, jen když myslíme na útočení. Když začneme přemýšlet o výsledku, dostáváme se do problémů," dodal.

Milánští mají z Atlética respekt

Také v druhém zápase se bude hostující tým snažit dohnat v odvetě manko z domácího zápasu, což se zatím v historii play-off Ligy mistrů povedlo jen dvěma týmům - v roce 1996 Ajaxu Amsterodam v souboji s Panathinaikosem a v roce 2011 Interu Milán v duelu s Bayernem.

"Respektuji Atlético jako soupeře, ale jsem přesvědčen, že v odvetě zvítězíme a postoupíme. V prvním duelu nám chyběla trocha štěstí, teď to bude jiné," prohlásil milánský trenér Clarence Seedorf.

Statistiky však jasně hovoří pro Atlético, které je spolu s městským rivalem Realem jediným týmem bez porážky v této sezoně Ligy mistrů. V evropských pohárech doma vyhrálo 15 z posledních 16 zápasů. Milán navíc ve Španělsku vyhrál jen čtyři z 25 zápasů a v posledních čtyřech soubojích se španělským protivníkem vždy vypadl. Pokud by se Atléticu povedlo dotáhnout postup do úspěšného konce, zahrálo by si čtvrtfinále poprvé od roku 1997.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články