Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal touží uspět v Mnichově a mít postup ve vlastních rukou

Mnichov - Fotbalisté Arsenalu před dvěma týdny porazili ve skupině Ligy mistrů Bayern 2:0 a udrželi šance na postup ze špatně rozehrané skupiny. Londýnský tým se nyní představí na hřišti německého favorita s cílem opět bodovat. Účast v osmifinále si mohou už po čtvrtých zápasech zajistit obhájce Barcelona, Valencie a Zenit Petrohrad. Zápas Bayernu s Arsenalem nabídne náš web prostřednictvím textového on-line přenosu od 20:45.

Arsenal měl před domácím duelem s Bayernem nůž na krku, protože s Dinamem Záhřeb i s Olympiakosem Pireus nečekaně prohrál. Svěřenci Arséna Wengera však i díky výborným zákrokům Petra Čecha mnichovský tým předčili a zůstali ve hře. "Kanonýři" mají ve skupině F společně se Záhřebem tři body, Bayern a Olympiakos po šesti.

"Ideální by bylo na Bayernu alespoň bodovat, protože bychom šli do zbývajících dvou zápasů z lepší pozice. Ale v první řadě se musíme soustředit sami na sebe. Ostatní výsledky k nám buď budou přívětivé, nebo ne, ale když vyhrajeme naše zápasy, nemusíme se ohlížet na ostatní," uvedl gólman Petr Čech, jenž před třemi roky slavil v Mnichově v dresu Chelsea celkový triumf v Lize mistrů.

Bayern doma v LM vyhrál posledních sedm utkání. "Jsme si vědomi síly soupeře, víme, že nás nečeká nic lehkého. Nám se ale povedlo vyhrát doma a ukázalo nám to, že se s Bayernem můžeme měřit. Proto jdeme i do tohoto zápasu s dobrou náladou. Pokusíme se je znovu zaskočit. Chce to hrát podobně jako v prvním zápase, nedat jim moc prostoru. Bayern určitě bude hrát stejně jako u nás, jejich styl se prakticky nemění," uvažoval Čech.

Bayern Mnichov - Arsenal FC

- Bayern doma v LM vyhrál posledních 7 utkání a v 5 z nich udržel čisté konto

- v posledních 4 domácích zápasech LM Bayern nastřílel 21 gólů

- Arsenal v LM prohrál jediný z posledních 7 zápasů v Německu

- Arsenal vyhrál 5 z posledních 6 soutěžních zápasů

Barcelona na Nou Campu přivítá BATE Borisov, který v Bělorusku porazila 2:0. Domácí vítězství bude Kataláncům stačit k postupu za předpokladu, že ve druhém utkání skupiny E AS Řím doma neporazí Leverkusen. První měření sil v Německu přineslo divokou remízu 4:4 a italský celek se ani ve třetím utkání LM nedočkal výhry. "Ve středu musíme zvítězit za každou cenu, abychom udrželi šanci na postup," nabádal záložník AS Radja Nainggolan.

FC Barcelona - BATE Borisov

- Barcelona postoupí, když porazí BATE a Řím ztratí body s Leverkusenem

- Barcelona v prvním utkání v Borisově zvítězila 2:0

- Barcelona vyhrála všechny předchozí 3 duely s BATE při celkovém skóre 11:0

- Borisov ve Španělsku prohrál všech 5 zápasů

- venku Borisov vyhrál jediné z 13 utkání LM

Petrohrad ve skupině H vyhrál všechny tři dosavadní duely, a pokud uspěje i v Lyonu, postoupí s předstihem do play-off. I Valencie si může ve středu zajistit osmifinále elitní soutěže, když zvítězí v Gentu a Lyon zároveň ztratí body se Zenitem.

Čeští rozhodčí v čele s Pavlem Královcem budou v Londýně řídit utkání Chelsea s Dynamem Kyjev. Anglický šampion se zatím nečekaně trápí, z posledních osmi soutěžních zápasů vyhrál jediný a spekuluje se o odvolání trenéra Josého Mourinha. "Víme, že jsme pod tlakem a ve špatné situaci, ale dokážeme vše otočit a opět vyhrávat, nejlépe už proti Dynamu," řekl záložník Willian.

Chelsea FC - Dynamo Kyjev

- Chelsea zvítězila v jediném z posledních 8 soutěžních zápasů

- v LM Chelsea vyhrála jediné z posledních 5 utkání

- Chelsea doma v LM skórovala ve 20 utkáních za sebou

- Dynamo v této sezoně udrželo z 19 soutěžních zápasů 14x čisté konto

- Dynamo v LM ještě nikdy v Anglii nevyhrálo (7 porážek a remíza)

"Blues" v Kyjevě remizovali 0:0, ale doma potřebují Dynamo porazit, protože ve skupině G jsou až třetí o bod za ukrajinským soupeřem a tři body za vedoucím Portem. To hraje na hřišti outsidera Maccabi Tel Aviv, které dosud v LM nebodovalo ani neskórovalo. "Myslím, že Chelsea ještě vyhraje skupinu, minimálně skončí druhá. Ale jsem zcela přesvědčen, že postoupíme," dodal Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články