Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Arsenal smetl Olympiakos a postupuje, do osmifinále jdou i Gent, AS Řím nebo Chelsea

Praha - Arsenal si vybojoval šestnáctý postup do jarní fáze Ligy mistrů v řadě. Na hřišti Olympiakosu zvítězil nečekaně jednoznačně 3:0, výrazný podíl na úspěchu Gunners měl Olivier Giroud, jenž nastřílel hattrick. Účast v osmifinále si zajistila i Chelsea, která porazila Porto doma 2:0, naopak Valencia při trenérském debutu Garyho Nevilla podlehla Lyonu 0:2. Ani vítězství by jí však postup nepřineslo, Gent totiž doma porazil Zenit 2:1 a belgický klub si tak zajistil překvapivý postup. Místo ve vyřazovací fázi má i AS Řím i přes bezgólovou remízu s BATE, a Dynamo Kyjev.

Radost Oliviera Girouda
zdroj: imago sportfotodienst

Olympiakos v září porazil Arsenal na jeho stadionu 3:2 a doma vyhrál poslední tři vzájemné duely, ale tentokrát měli od začátku navrch svěřenci Arséna Wengera. Nejdřív si Giroud v 29. minutě naskočil na Ramseyho centr a míč se od brankáře Roberta smolně odrazil do sítě.

V 49. minutě pak francouzský útočník zvýšil na 2:0, když v šestnáctce využil výbornou přihrávku od Campbella. Poté musel poprvé vážněji zasahovat Čech a střelu Fortunise vytáhl nad břevno, jinak však obrana hostů většinou fungovala dobře. V 67. minutě utkání definitivně rozhodl Giroud, který z penalty zkompletoval první hattrick za Arsenal. "Kanonýři" tak nebudou chybět v osmifinále LM pošestnácté za sebou.

Už jistý vítěz skupiny F Bayern Mnichov zvítězil v Záhřebu nad Dinamem 2:0 po dvou zásazích polského kanonýra Lewandowského z druhého poločasu.

Ze skupiny E nakonec společně s obhájcem trofeje Barcelonou postoupil AS Řím. Italskému mužstvu stačila i domácí bezbranková remíza s BATE Borisov, protože Leverkusen v Německu hrál s "Barcou" také nerozhodně 1:1. Katalánci šetřili několik opor, hvězdný Messi však nastoupil a skóroval.

Chelsea v dalším přímém duelu o postup zdolala v Londýně Porto 2:0 a ovládla skupinu G. Utkání na Stamford Bridge ve 12. minutě otevřel nešťastným vlastním gólem Marcano, krátce po změně stran přidal druhý zásah Willian. Z druhého místa zamířilo do osmifinále Dynamo Kyjev po domácím triumfu 1:0 nad Maccabi Tel Aviv. Izraelský přemožitel Plzně z předkola zakončil LM bez bodu a se skóre 1:16.

Gent doma zdolal jistého vítěze skupiny H Petrohrad 2:1 a slaví postup z druhého místa na úkor Valencie. Ta na svém hřišti s debutujícím trenérem Garym Nevillem nečekaně podlehla poslednímu Lyonu 0:2. Zenit poprvé nebodoval a odmítl šanci stát se šestým klubem v historii Ligy mistrů se šesti vyhranými zápasy ve skupině. 

Výsledky 6. kola základních skupin Ligy mistrů

Skupina E

Bayer Leverkusen - FC Barcelona 1:1 (1:1) 
Branky: 23. Hernández - 20. Messi. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.)
AS Řím - BATE Borisov 0:0
Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.).

Postupují Barcelona a AS Řím.

Skupina F

Dinamo Záhřeb - Bayern Mnichov 0:2 (0:0)
Branky: 61. a 64. Lewandowski. Rozhodčí: Strömbergsson - Culum, Gustavsson (všichni Švéd.).
Olympiakos Pireus - Arsenal FC 0:3 (0:1)
Branky: 29., 49. a 67. z pen. Giroud. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.).

Postupují Bayern Mnichov a Arsenal.

Skupina G

Chelsea FC - FC Porto 2:0 (1:0)
Branky: 12. vlastní Marcano, 52. Willian. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).
Dynamo Kyjev - Maccabi Tel Aviv 1:0 (1:0)
Branka: 16. Garmaš. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).

Postupují Chelsea a Dynamo Kyjev.

Skupina H

Valencie CF - Olympique Lyon 0:2 (0:1)
Branky: 37. Cornet, 76. Lacazette. Rozhodčí: Jug - Žunič, Praprotnik (všichni Slovin.).
KAA Gent - Zenit Petrohrad 2:1 (1:0)
Branky: 18. Depoitre, 78. Milicevic - 65. Dzjuba. Rozhodčí: De Sousa - Miranda, Mesquita (všichni Portug.).

Postupují Zenit Petrohrad a Gent.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články