Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Arsenal se utká s Besitkasem. "Jsme odhodlaní," burcuje Wenger.

Praha - Kvalifikační boje o Ligu mistrů vrcholí. V závěrečném play-off se deset dvojic utká o deset volných míst. Dnes je na programu prvních pět duelů, z nichž nejzajímavější pro českého diváka bude souboj londýnského Arsenalu, za nějž může nastoupit Tomáš Rosický, s Besiktasem Istanbul, v jehož obraně by se mohla objevit  další opora národního týmu Tomáš Sivok. Zápas Besiktas – Arsenal se hraje dnes od 20:45 a web ctsport.cz vám z něj přinese podrobnou on-line reportáž.

Ilustrační foto

Arsenal vkročil so sezony vítězstvím nad Crystal Palace, posílen o Alexise Sanchéze z Barcelony a Mathieua Debuchyho z Newcastlu a v utkání s Besiktasem tak bude jednoznačným favoritem. Londýnský klub se může v případě úspěchu kvalifikovat do základní skupiny Ligy mistrů už posedmnácté za sebou.

"Jsme odhodlaní postoupit bez ohledu na to, co nás to bude stát," zdůraznil trenér londýnského mužstva Arséne Wenger. Jeho svěřenci nejenže před rokem ve stejné fázi vyřadili istanbulské Fenerbahce, ale uspěli ve všech předchozích dvanácti play-off o Ligu mistrů.

Besiktas táhne Demba Ba

Besiktas ale neskládá zbraně. V minulém předkole vyřadil Feyenoord s celkovým skóre 5:2 a v domácí odvetě se hattrickem blýskla debutující posila z Chelsea Demba Ba. Protože se stadion Besiktase rekonstruuje, úterý zápas bude hostit olympijský stadion Atatürk s kapacitou přes 70 tisíc diváků.

"Není mou filozofií myslet si, že nemáme co ztratit, protože oni jsou favority. Kašlu na to, je to jenom alibi. Jako trenér velkoklubu jsem také pod tlakem. Máme stejnou šanci postoupit jako Arsenal," prohlásil kouč Besiktase Slaven Bilič.

Není jisté, zda se spolu reprezentační spoluhráči Rosický a Sivok potkají na hřišti. Záložník Arsenalu sledoval sobotní zápas úvodního kola anglické ligy s Crystal Palace z lavičky, Sivok se vrací po vážném zranění kolena a v obou duelech s Feyenoordem zůstal mezi náhradníky.

Sparťanský kat Malmö se představí v Salcburku 

Přemožitel pražské Sparty Malmö bude usilovat o premiérový postup do hlavní fáze na hřišti Salcburku. Neapol se utká s Bilbaem, které může do skupinové fáze postoupit poprvé po 16 letech. 

Program úterních úvodních zápasů play-off LM (začátky ve 20:45)

Mistrovská část:
Salcburk - Malmö
Steaua Bukurešť - Ludogorec Razgrad.

Nemistrovská část:
Besiktas (Sivok) - Arsenal (Rosický) - on-line web ČT sport
FC Kodaň - Leverkusen
Neapol 
- Bilbao. 

Program středečních úvodních zápasů play-off LM (začátky ve 20:45)

Mistrovská část:
Slovan Bratislava (Fořt, T. Jablonský, trenér Straka) - BATE Borisov - ČT sport
Aalborg - APOEL Nikósie
Maribor - Celtic Glasgow (F. Twardzik)

Nemistrovská část:
Standard Lutych - Petrohrad
Lille (Rozehnal) - FC Porto

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články