Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Arsenal musí překonat Besiktas, Rosický by konečně mohl být v základu

Praha - O posledních pěti účastnících hlavní fáze Ligy mistrů se večer rozhodne v odvetách čtvrtého předkola. Arsenal nebude mít zdaleka jednoduchou úlohu, když v prvním utkání uhrál ne zcela ideální výsledek 0:0. Kvůli četným absencím v záloze by se přitom na hřiště mohl dostat i kapitán reprezentace Tomáš Rosický. Utkání Arsenal - Besiktas vám nabídneme od 20:30 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Tomáš Rosický z Arsenalu slaví vstřelenou branku do sítě Tottenhamu
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Arsenal se sice z předkol Ligy mistrů vždy dokázal kvalifikovat do hlavní fáze, to však nijak nesnižuje tlak, jaký je vyvinut na kádr Arséna Wengera. "Úkol je jasný, chceme domácí zápas vyhrát. Je to Champions League, takže to bude thriller, protože Besiktas je velmi dobrý soupeř," řekl francouzský kouč.

Důvodů k obavám má Wenger spoustu. Besiktas, třetí tým loňského ročníku turecké ligy, angažoval na trenérský post talentovaného kouče Slavena Biliče, bývalého dlouholetého trenéra chorvatské reprezentace. A jeho celek se v úvodním střetnutí dostal hned třikrát do stoprocentní příležitosti, ani jednou však své šance nevyužil.

Nyní se Besiktas na severu Londýna nebude moci spolehnout na podporu domácího publika, přesto však věří v postup. "Nejedeme do Londýna nakupovat do Harrods, ale splnit podle některých sen, podle mě náš úkol a plán," prohlásil chorvatský trenér a bývalý záložník anglických klubů West Hamu a Evertonu.

Pro Arsenal se jedná o velmi zrádnou úlohu. V sobotním utkání s Evertonem přišel o útočníka Oliviera Girouda, a to zřejmě dlouhodobě. Chybět bude také klíčový záložník a dosavadní autor dvou branek Gunners v sezoně Aaron Ramsey, jenž obdržel v prvním zápase červenou kartu. Kvůli zranění chybí i kapitán Mikel Arteta, absenci nejspíš hlásí i levý bek Kieran Gibbs a stoper Laurent Koscielny.

Wenger navíc případné potřebné příchody hráčů podle zpráv zahraničních zpravodajů odkládá i s výhledem na to, zdali se jeho tým kvalifikuje do hlavní fáze Ligy mistrů, či ne. Potenciální přísun milionů liber by mu mohl značně pomoci na přestupovém trhu, kde se podle všeho shání po stoperovi a defenzivním záložníkovi - a nejlépe univerzálovi, jenž může působit na obou pozicích. Plánovaný odchod Lukase Podolského zhatilo Giroudovo zranění a jisté nyní není, zdali se kouč Arsenalu nebude shánět i po útočníkovi na hrot.

Šanci v základní jedenáctce by při všech absencích měl dostat Tomáš Rosický, jenž letos zatím nenastoupil od začátku v žádném soutěžním zápase Arsenalu. Ve start v základu Besiktase bude věřit i Tomáš Sivok, jenž po dlouhém zranění zatím marně bojuje o návrat do základní jedenáctky.

Neapol loni s Arsenalem vedl přímou bitvu o účast v osmifinále Ligy mistrů, nyní se však italský vicemistr strachuje o to, aby v nejprestižnější klubové soutěži nechyběl. Do odvety proti silnému Bilbau si totiž nevypracoval vůbec dobrou pozici, v úvodním duelu totiž doma jen remizoval 1:1. Bilbao by rádo doma výsledek zužitkovalo a do skupinové fáze postoupilo poprvé po 16 letech. Přemožitel Sparty z 3. předkola Malmö přivítá Salcburk, na jehož půdě v prvním duelu prohrálo 1:2.

Program odvetných zápasů 4. předkola Ligy mistrů

Mistrovská část
Malmö - Salcburk (1:2)
Ludogorec Razgrad - Steaua Bukurešť (0:1)

Nemistrovská část
Arsenal (Rosický) - Besiktas (Sivok) 20:30 ČT sport (0:0)
Leverkusen - FC Kodaň (3:2)
Bilbao - Neapol (1:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články