Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Arsenal čeká Bayern, Man City se utká s Barcelonou

Nyon – Los v sídle UEFA rozhodl, že osmifinále Ligy mistrů opepří hned několik velice atraktivních duelů. Soupeř Plzně ze základní skupiny Manchester City se utká s Barcelonou a diváci se mohou těšit na střetnutí argentinských hvězd Messi versus Agüero. Těžký úkol čeká londýnský Arsenal, který skončil v základní skupině na druhém místě, a v osmifinále ho čeká nejtěžší možný soupeř – obhájce trofeje Bayern Mnichov. Speciální dvojzápas čeká na Didiera Drogbu, Galatasaray totiž narazí na bývalý klub afrického kanonýra Chelsea. 

Losování Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP

Už los osmifinálových skupin mohl leccos napovědět o budoucím vítězi Ligy mistrů. Zatímco v prvním koši, v němž byli všichni vítězové základních skupin, nechyběl žádný z větších favoritů, napětí vzbuzovala především otázka, na koho připadnou dva silné anglické celky – Arsenal a Manchester City – které se ocitly až v koši druhém. Oběma nakonec k radosti nestranných fanoušků byli nalosováni velmi atraktivní soupeři.

Asi nejtěžší možný soupeř čeká na fotbalisty vedoucího celku anglické ligy Arsenalu – loňský vítěz Bayern Mnichov, který se i letos ukazuje ve skvělé formě. O to více může anglický celek litovat porážky v posledním kole základních skupin v Neapoli, která ho v konečném účtování posunula na druhé místo tabulky za Borussii Dortmund. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih losu osmifinále LM

Bayern s Arsenalem si tak zopakují osmifinále z minulého ročníku. Tehdy v úvodním duelu bavorský velkoklub zvítězil v Londýně 3:1, takže postoupil i po domácí porážce 0:2. "Arsenal je nejtěžší tým, který jsme mohli dostat. Budou hodně motivovaní oplatit nám vyřazení z minulého ročníku. Očekáváme dva intenzivní zápasy," uvedl obránce Bayernu Jérome Boateng. 

Messi versus Agüero

Manchester City vedený argentinským střelcem Sergiem Agüerem, který se do vyřazovací fáze Ligy mistrů probil poprvé v historii, poměří síly Barcelonou. Dojde tak na souboj reprezentačních kolegů a kanonýrů svých celků Messiho a  Agüera, jimž budou sekundovat další hvězdy v čele s Neymarem a Yayou Tourém. "Tohle je poprvé, co se nás tento los týká. Budeme hrát proti excelentnímu týmu šampionů se skvělou mentalitou. Ale i my budeme silní," řekl sportovní ředitel anglického klubu Txiki Beguiristain, který dříve působil na podobné pozici v Barceloně. 

Prestižní souboj čeká útočníka z Pobřeží slonoviny Didiera Drogbu. Hlavní strůjce finálového vítězství Chelsea z před dvou let v osmifinále narazí v dresu Galatasaraye právě na svůj bývalý celek. "To je los. Jsem nejšťastnější člověk v Lize mistrů. Budu hrát oba zápasy doma. Uvidíme se za pár měsíců," vzkázal Drogba.

Madrid opět čeká německá zkouška

Devítinásobný šampion soutěže Real Madrid vyzve Schalke. V Madridu doufají, že se jim na třetí pokus podaří přejít přes německého soupeře. V minulé sezoně nestačil v semifinále na Dortmund a o rok dříve ve stejné fázi na Bayern. "V osudí byly těžší týmy, ale pokaždé, když hrajeme s německým soupeřem, tak se trápíme. Budeme se muset soustředit na každý detail tohoto dvojzápasu. Jeden špatný večer v Evropě znamená váš konec," konstatoval ředitel Realu Emilio Butragueňo. 

Posledního finalistu Borussii Dortmund čeká Zenit Petrohrad, jenž se do osmifinále probojoval ze skupiny s historicky nejnižším bodovým ziskem. Na postup do vyřazovací fáze stačilo ruskému celku pouhých šest bodů. Druhý manchesterský tým United narazí na Olympiacos Pireus, AC Milán si zahraje proti Atléticu Madrid. Čtvrtý německý zástupce v Lize Mistrů Leverkusen se utká s bohatým Paris St. Germain. 

Úvodní osmifinálové zápasy jsou na programu 18., 19., 25. a 26. února, odvety se budou hrát 11., 12., 18. a 19. března. 

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Manchester City - FC Barcelona

Olympiacos Pireus - Manchester United

AC Milán - Atlético Madrid

Leverkusen - Paris St. Germain

Galatasaray Istanbul - Chelsea

Schalke 04 - Real Madrid

Petrohrad - Borussia Dortmund

Arsenal - Bayern Mnichov

Hlavní zprávy

Nejčtenější články