Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Anglie proti Německu. United hostí Wolfsburg, Mönchengladbach čelí City

Praha - Souboj anglických a německých klubů nabídne středeční program Ligy mistrů. Manchester United, v současnosti vedoucí tým Premier League, přivítá hráče Wolfsburgu. Mönchengladbach, který se po příšerném startu do sezony zvedl po konci trenéra Luciena Favreho, zase hostí fotbalisty Manchesteru City, kteří naopak po skvělém startu vyhráli jen jedno z posledních čtyř utkání. Utkání United - Wolfsburg sledujte od 20:45 v textovém on-line přenosu na našem webu.

Anthony Martial
zdroj: Reuters

Oba týmy z Manchesteru každopádně mají co napravovat, zatímco City doma podlehlo Juventusu, United prohráli na hřišti PSV. Výběr Manuela Pellegriniho od prohry s finalistou loňského ročníku Ligy mistrů vyhrál jediný zápas, a to v Ligovém poháru. V sobotu v Premier League prohrál 1:4 s Tottenhamem, což byla nejvyšší porážka od roku 2008, kdy do klubu vstoupil majitel šejk Mansúr.

"První zápas jsme prohráli, ale byli jsme lepší než Juventus. Jen jsme ztratili body. Proto jsem si naprosto jistý, že se nic neděje. I v minulých dvou sezonách jsme první zápas prohráli a pak jasně postoupili," řekl trenér City Manuel Pellegrini.

Chytnout se chce na Mönchengladbachu, kterému vůbec nevyšel vstup do sezony, v níž jen prohrával, a tak před osmi dny vyměnil trenéra a následně pod Andrém Schubertem vyhrál oba zápasy. "André odvádí skvělou práci," chválí nového kouče sportovní ředitel Max Eberl.

Také United na úvod překvapivě podlehli 1:2 PSV Eindhoven, proto nutně potřebují doma porazit Wolfsburg, aby se nedostali do problémů. Proti ale stojí německý vicemistr, který z posledních 16 zápasů nestačil jen na Bayern Mnichov při galapředstavení Roberta Lewandowského, jenž nasázel pět gólů za devět minut. "Nejedeme do Manchesteru si jen prohlédnout stadion, my tam chceme uspět," uvedl brankář Diego Benaglio.

Co napravovat má i Juventus, který sice v úvodním kole vyhrál nad City, ale v italské lize zažívá nejhorší začátek od roku 1969. Nepřesvědčivé formy turínského celku se pokusí využít úřadující šampion Evropské ligy Sevilla.

Real Madrid už procestoval většinu Evropy, nyní se však poprvé představí ve Švédsku, kde vyzve Malmö. Pozornost bude opět poutat především Cristiano Ronaldo, který má na dosah další rekord. Pokud dá alespoň dva góly, dosáhne na metu 323 branek v bílém dresu, čímž by vyrovnal klubový rekord legendy Raúla.

Ve skupině C se poprvé v historii bude hrát hlavní fáze Ligy mistrů na půdě Kazachstánu. Astana hostí Galatasaray, který se bude snažit utnout sérii devíti zápasů v soutěži bez vítězství. Naopak Atlético Madrid bude hájit velmi dobrou domácí sérii. Na stadionu Vicenta Calderóna v Lize mistrů neinkasovalo už 693 minut a z dosavadních 20 domácích duelů prohrálo jediný (s Portem). Nyní se tuto sérii pokusí utnout jiný portugalský celek Benfica.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články