Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ancelotti po smršti na Schalke: Byl to dokonalý zápas

Gelsenkirchen – Spokojený úplně se vším byl trenér Realu Carlo Ancelotti po suverénní výhře 6:1 v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Schalke. Madridští fotbalisté prý ve středu odehráli v Gelsenkirchenu dokonalé utkání. Italský kouč vyzdvihl ofenzivní trio Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, které zařídilo všech šest branek. "Jsem spokojený se vším, protože to byl dokonalý zápas. Moji svěřenci byli soudržní a podali dobrý výkon. Všechno hrálo v náš prospěch," prohlásil Ancelotti.

Sport
zdroj: ČT4

Útočníci Ronaldo, Bale a Benzema si mezi sebe rovnoměrně rozdělili góly a představovali neustálou hrozbu pro často tápající obranu Schalke. "Všichni tři skórovali a byli skvělí, ale také jim pomohli spoluhráči. V každém případě je naše ofenzivní trio velmi nebezpečné," konstatoval čtyřiapadesátiletý trenér. Hvězdná trojice se dohromady postarala už o 70 soutěžních gólů Realu v probíhající sezoně.

"Karim Benzema, Gareth Bale i já jsme si vedli dobře, a nejen co se týče střílení branek. Obecně podal celý tým výborný výkon a každý pracoval tvrdě," uvedl Ronaldo. "Jsme šťastní, protože jsme blízko postupu do dalšího kola. V tomto ročníku jsme odehráli některé výborné zápasy a tohle byl jeden z nich. Schalke nemělo svůj den," doplnil portugalský kanonýr, který se s 11 brankami v LM vrátil do čela tabulky střelců.

Lídr španělské ligy zlomil své "prokletí" z hřišť německých soupeřů, kde před středečním střetnutím vyhrál jediný z 25 duelů a naposled triumfoval před 14 lety v Leverkusenu. "Nemysleli jsme na naši špatnou sérii v Německu. Měli jsme v hlavách to, abychom udělali vše pro vítězství a co možná nejdříve rozhodli tento dvojzápas," podotkl Ancelotti. "Musíme ale mít respekt vůči našemu soupeři a jeho fanouškům. Čeká nás druhé utkání a fotbal někdy dokáže být zvláštní. Náskok je velký, ale stále musíme odvetu odehrát," upozornil.

Domácí přiznali, že na Real v historicky prvním měření sil neměli. "Měli jsme hodně plánů, ale jednoduše jsme je nemohli použít proti téměř nepřekonatelnému protivníkovi. Nemůžu si stěžovat na nic ohledně našeho výkonu, ale prostě nám ukázali naše limity," řekl záložník Kevin-Prince Boateng. "Udělali jsme hloupé chyby, ale hráli jsme proti špičkovému soupeři. Zkrátka nemáme dostatečnou kvalitu, abychom se mohli rovnat týmu jako Real Madrid, který byl ve všem o třídu nad námi," uznal kapitán Schalke Benedikt Höwedes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články