Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ajax uštědřil Realu v Madridu tvrdé K.O., Tottenham dobyl Dortmund

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů nezbylo místo pro fotbalisty Realu Madrid. Slavný Bílý balet dotančil v osmifinále s Ajaxem, který mu v jeho svatostánku nasázel čtyři góly (4:1) a výhra Realu 2:1 v Amsterdamu byla zapomenuta. Ve druhém zápase Tottenham, který doma vyhrál 3:0, ustál roli i v Dormtundu, kde zvítězil 1:0. Anglický celek si zahraje čtvrtfinále podruhé, poprvé to bylo před osmi lety, a Ajax je v něm po šestnácti letech. 

Hráči Ajaxu slaví po gólu na Realu Madrid
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Už v úvodní dvacetiminutovce se na madridském stadionu Santiago Bernabéu prosadili Hakím Zijach a David Neres. Po hodině hry zvýšil Dušan Tadič, který připravil první dva góly. Marco Asensio sice v 70. minutě snížil, ale Lasse Schöne vzápětí přidal čtvrtou branku.

Ajax v pohárech zdolal "Bílý balet" poprvé od listopadu 1995 a po sérii sedmi porážek. Real přitom mohl v úvodu poslat do vedení Varane, ale hlavičkoval do břevna. Naopak hosté už v sedmé minutě první velkou šanci využili. Po Kroosově zaváhání si Zijach vyměnil míč s Tadičem a trefil se umístěnou střelou. Marocký záložník skóroval i minule v Amsterdamu.

Na obraně španělskho týmu byla znát absence disciplinárně potrestaného kapitána Ramose a v 18. minutě už Ajax vedl o dvě branky. To Tadič obešel několik protihráčů a předložil míč tentokrát Neresovi, jenž přehodil brankáře Courtoise.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Ajax Amsterdam

Nevydařený první poločas Realu korunovala zranění útočníků Vázqueze a Viníciuse Juniora, které nahradili Bale s Asensiem. Těsně před pauzou Bale trefil z úhlu tyčku.

Madridští po změně stran nizozemského soupeře sevřeli. Ajax však dobře bránil a hrozil z protiútoků. Jeden z nich v 62. minutě zakončil Tadič povedenou ranou do horního růžku. Hlavní sudí Brych situaci dlouho konzultoval s videorozhodčím kvůli předchozímu spornému autu, ale nakonec gól uznal.

Real se v 70. minutě vrátil do hry, když se přízemním pokusem prosadil Asensio. Domácí radost však trvala jen dvě minuty. Schöne se postavil k přímému kopu a z úhlu přehodil Courtoise.

V nastavení byl ještě vyloučen madridský obránce Nacho. Španělští obhájci trofeje vypadli v osmifinále LM poprvé od roku 2010 a doma prohráli čtvrtý soutěžní zápas po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund – Tottenham

Dortmund od začátku Tottenham zatlačil, jenže hosty držel bezchybný brankář Lloris. Francouzský kapitán po půl hodině hry zneškodnil dvě Götzeho střely. Největší šanci hostů v první půli neproměnil Son Hung-min, jenž po úniku minul branku.

Spurs výborně vstoupili do druhého dějství. Kane si ve 49. minutě naběhl na Sissokovu kolmici za obranu a před gólmanem Bürkim nezaváhal. Videorozhodčí ještě potvrdil, že anglický kanonýr nebyl v ofsajdu. Kane se proti Borussii trefil počtvrté za poslední čtyři zápasy.

Dortmund se nezmohl ani na vyrovnání a poprvé v této sezoně doma prohrál soutěžní zápas v normální hrací době. Naopak Tottenham utnul šňůru venkovních porážek, která trvala čtyři utkání.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Branka:
49. Kane. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). Bez karet. Diváci: 66 099. První zápas: 0:3, postoupil Tottenham.

Dortmund: Bürki - Wolf, Akanji, Weigl, Diallo - Witsel - Sancho, Reus (74. Delaney), Götze, Guerreiro (62. Pulisic) - Alcácer. Trenér: Favre.

Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, Sánchez, Vertonghen, Davies - Winks (55. Dier), Eriksen (83. Rose), Sissoko - Son Hung-min (71. Lamela), Kane. Trenér: Pochettino.

Real Madrid - Ajax Amsterodam 1:4 (0:2)
Branky:
70. Asensio - 7. Zijach, 18. Neres, 62. Tadič, 72. Schöne. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Carvajal, Nacho - Mazraoui. ČK: 90.+3 Nacho. Diváci: 77 013. První zápas: 2:1, postoupil Ajax.

Real: Courtois - Carvajal, Nacho, Varane, Reguilón - Kroos, Casemiro (87. Valverde), Modrič - Lucas Vázquez (29. Bale), Benzema, Vinícius Jr. (35. Asensio) Trenér: Solari.

Ajax: Onana - Mazraoui (80. Veltman), De Ligt, Blind, Tagliafico - Van de Beek, Schöne (73. De Wit), De Jong - Zijach, Tadič, Neres (74. Dolberg). Trenér: Ten Hag.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články