Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ajax řádí dál, semifinále začal výhrou na stadionu Tottenhamu

Největší překvapení Ligy mistrů chce do finále. A o tom, že to rozjetý Ajax plný šikovných mladíků myslí vážně, se po Realu a Juventusu přesvědčil v Londýně i Tottenham. Ten na svém zbrusu novém stadionu s nizozemským celkem prohrál 0:1 a za týden v Amsterdamu bude mít co dělat, aby ztrátu dohnal. Jediný gól zápasu dal po čtvrthodině Donny van de Beek. 

Gól Donnyho van de Beeka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Andy Rowland,via www.imago-images.de

Po opatrnějším začátku, kdy se oba týmy víceméně otrkávaly, převzal taktovku zápasu bez větších problémů Ajax. Pohyb jeho hráčů, kteří si dokážou krátkými přihrávkami a vytříbenou technikou získávat převahu, dělal domácím fotbalistům velké problémy.

Ty vyvrcholily v 15. minutě, kdy se k míči dostal před gólmanem Llorisem zcela volný van de Beek a měl čas se rozhlédnout a uklidil balon neomylně k pravé tyči. Gólman londýnského celku se po něm marně natahoval.

Tottenham byl očividně zaskočený. Marně se snažil převzít režii zápasu a většinou jen sledoval, jak to naopak jde hráčům nizozemského celku.

Až v závěru poločasu po přeskupení sestavy a hře na čtyři obránce začal přece jen získávat trávník pod nohama. Zahrozil ale jen po centrech z přímých kopů na vysoké hráče nabíhající na hranici ofsajdu. Ale nebylo z toho nikdy nic víc než závar a většina hlaviček prosvištěla nad břevnem branky, v níž kraloval výborný Kamerunec Onana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Ajax

Po přestávce byli domácí hráči, hnaní skvělými fanoušky, aktivnější. Tlačili se před branku soupeře, ale ten poměrně v pohodě jejich snahu eliminoval. Nejvyšší stupeň nebezpečí nemusel vyhlásit ani jednou.

Naopak na druhé straně se Lloris jen ohlédl po střele Nerese, který po akci Tadiče napřáhl a tísněn obráncem trefil tyč.

Suma sumárum: výsledek odpovídá obrazu hry a Tottenham to bude mít v Amsterdamu za týden v odvetě hodně těžké.

Tottenham - Ajax Amsterdam 0:1 (0:1)

Branka: 15. Van de Beek. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián Devís, Del Palomar - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Tagliafico, Veltman (oba Ajax). Diváci: 62.062.

Totteham: Lloris - Alderweireld, Sánchez, Vertonghen (39. Sissoko) - Trippier (79. Foyth), Eriksen, Waynama, Rose (79. Davies) - Alli, Llorente, Lucas. Trenér: Pochettino.

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Van de Beek, Schöne (65. Mazráví), De Jong - Zijach (87. Huntelaar), Tadič, Neres. Trenér: Ten Hag.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články