Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ajax otevřel 3. předkolo Ligy mistrů remízou v Soluni. Stoch hrál za PAOK jedenáct minut

V elektrizující atmosféře beznadějně vyprodaného stadionu Toumba započali fotbalisté Ajaxu Amsterdam cestu do skupinové fáze Ligy mistrů. V úvodním utkání 3. předkola remizovali s PAOK Soluň 2:2, v jehož dresu nastoupil v závěru slovenský reprezentant Miroslav Stoch.

Hakim Ziyech z Ajaxu (uprostřed) ve 3. předkole LM proti Paoku
zdroj: imago sportfotodienst autor: via www.imago-images.de

Semifinalistu loňského ročníku Champions League poslal už v 10. minutě do vedení šťastnou trefou z přímého kopu Hakim Ziyech, ale bývalý hráč Arsenalu Chuba Akpom vyrovnal a Leo Matos ještě před přestávkou skóre otočil.

Ajax však ve druhém poločase výrazně přidal a výsledek 2:2 stanovil střídající Klaas-Jan Huntelaar, kterého smolně při odkopu nastřelil domácí obránce.  

V dalších úterních duelech 3. předkola senzačně remizovalo Dinamo Záhřeb s Ferencvárosem Budapešť 1:1, Crvena zvezda Bělehrad se rozešla smírně s FC Kodaň taktéž po výsledku 1:1, APOEL Nikósie doma nečekaně podlehl ázerbájdžánskému mistrovi Karabachu 1:2 a Club Bruggy i se Simonem Delim v základní sestavě udolal Dynamo Kyjev 1:0. Odvety jsou na programu příští týden.

Jediný český zástupce v soutěži pražská Slavia vstoupí do kvalifikace až v závěrečném 4. předkole a o účast v základní skupině si zahraje s vítězem dvojzápasu mezi rumunskou Kluží a Celticem Glasgow.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:
PAOK Soluň - Ajax Amsterdam 2:2 (2:1)
APOEL Nikósie - Karabach 1:2 (0:0)
Dinamo Záhřeb - Ferencváros Budapešť 1:1 (1:0)
Crvena zvezda Bělehrad - FC Kodaň 1:1 (1:0).

Nemistrovská část:
Club Bruggy - Dynamo Kyjev 1:0 (1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články