Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ajax nakročil k postupu do další fáze Ligy mistrů, nadějný náskok má i Celtic

Do druhého předkola Ligy mistrů vstoupili nejlépe hráči Ajaxu Amsterdam. Nizozemský klub přehrál soupeře ze Štýrského Hradce 2:0 a vytvořil si skvělou pozici před odvetou v Rakousku. Dvougólový náskok si připravil i Celtic Glasgow, který porazil Rosenborg Trondheim 3:1. Odvety jsou na programu za týden.

Utkání Ajax Amsterdam - Štýrský Hradec
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Ajax bez zraněného útočníka Václava Černého otevřel skóre v 15. minutě díky Hakímu Zijachovi. V 57. minutě zvýšil Lasse Schöne, jenž dorazil vlastní neproměněnou penaltu. Pokud nizozemský tým zvládne i odvetu, vyzve ve třetím předkole elitní soutěže Standard Lutych.

Souboj skotského a norského šampiona začali lépe hráči Rosenborgu, které v 16. minutě poslal do vedení Birger Meling. Těsně před pauzou však vyrovnal Odsonne Edouard a minutu po změně stran dokonal obrat Olivier Ntcham. Třetí domácí branku přidal čtvrt hodiny před koncem znovu Francouz Edouard. Celtic nakročil do další fáze kvalifikace LM, kde by narazil na AEK Atény.

Hned tři z pěti dnešních zápasů skončily výsledkem 0:0. Bez branek hrály Borisov s HJK Helsinky, Kukësi s Karabachem i Ludogorec s Videotonem.

Úvodní zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Ajax Amsterdam - Sturm Štýrský Hradec 2:0 (1:0) Branky: 15. Zijach, 57. Schöne.

Celtic Glasgow - Rosenborg Trondheim 3:1 (1:1) Branky: 43. a 75. Edouard, 46. Ntcham - 16. Meling.

BATE Borisov - HJK Helsinky 0:0

Kukësi (Alb.) - Karabach 0:0

Ludogorec Razgrad (Bulh.) - Videoton Székesfehérvár (Maď.) 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články