Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Liga je zpět. V předehrávce se střetnou Budějovice a Boleslav

Jarní ligová část startuje. Jako první vyběhnou na trávník hráči Českých Budějovic a Mladé Boleslavi. Oba týmy před předehrávkou 21. kola dělí v tabulce jen dva body. Přímý přenos utkání sledujte od 17:40 na ČT sport.

Lukáš Magera z Mladé Boleslavi v obložení hráčů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

"Chtěli bychom navázat na výkony z podzimní části. Boleslav má ambice dostat se do bojů o evropské poháry, takže to bude nesmírně těžké," uvedl trenér českobudějovického nováčka soutěže David Horejš.

První vzájemný souboj v sezoně vyhrála Mladá Boleslav 4:2 díky čtyřem brankám Nikolaje Komličenka, který však v pauze přestoupil do Dynama Moskva. "Čeká nás atraktivní soupeř, kterému chceme vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli a odstartovali druhou polovinu sezony vítězně," uvedl Horejš.

Dynamo posílili brankář Ivan Sušak, obránci Denis Granečný, Miloš Kopečný a Maksym Talověrov a záložníci Karol Mészáros a Pavel Šulc. "České Budějovice jako jeden z mála týmů v zimě posilovaly. Většina týmů oslabovala tím, že hráči odcházeli do zahraničí. Navíc se jim v závěru podzimu neskutečně dařilo, takže to nebude lehké," prohlásil mladoboleslavský kouč Jozef Weber.

Martin Vozábal, Tomáš Sivok a David Horejš
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Středočeši přišli v zimní přestávce o ofenzivní trio Komličenko, Muris Mešanovič a Pavel Bucha, kteří na podzim nastříleli v lize 24 branek. Kvůli přetržené achilovce navíc bude dlouhodobě mimo hru kapitán Marek Matějovský. "(Jiří) Klíma, Hubínek, Budínský. To jsou hráči, jejichž čas přišel, aby ukázali, že to na sebe můžou vzít. Budeme muset nahradit góly a zlepšit obranu," řekl Weber.

Na Střeleckém ostrově proti sobě nastoupí týmy, které na podzim trápila defenziva. České Budějovice inkasovaly druhý nejvyšší počet branek (33), zatímco Mladá Boleslav spolu s Bohemians 1905 třetí (32). Středočechům se nedařilo na hřištích soupeřů, kde vyhráli jediný z devíti duelů.

Mladá Boleslav přivedla v pauze obránce Davida Douděru a Ondřeje Mazucha, záložníka Dominika Janoška a jihokorejské ofenzivní hráče An Če-čuna a Čche Se-juna.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Chtěli bychom navázat na výkony z podzimní části. Boleslav má ambice dostat se do bojů o evropské poháry, takže to bude nesmírně těžké. Čeká nás atraktivní soupeř, kterému chceme vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli a odstartovali druhou polovinu sezony vítězně."

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "České Budějovice jako jeden z mála týmů v zimě posilovaly. Většina týmů oslabovala tím, že hráči odcházeli do zahraničí. Navíc se jim v závěru podzimu neskutečně dařilo, takže to nebude lehké."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články