Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liga bude na jaře opravdu zajímavá, těší se Hoftych. Jeho Liberec chce zase do pohárů

Zase zaútočit na poháry. To si před jarní částí sezony přeje trenér Liberce Pavel Hoftych. Jeho tým ztrácí z osmého místa na čtvrtou Olomouc pouhý bod a vše je tak otevřené. Hoftych očekává vzrušující druhou půlku sezony, což by mělo způsobit rychlé tempo, v němž zápasy budou následovat.

"Chtěli bychom navázat na závěr podzimu, kdy se nám podařilo dotáhnout do závěsu za čelo. Vloni nám zachutnaly poháry a budeme se snažit, abychom byli ve hře. Zažili jsme krásný podzim, užili jsme si to. Byla to krásná zkušenost, samozřejmě i včetně spojení s financemi pro klub. Uděláme vše pro to, abychom se porvali a pořád cítili možnost v Evropě se znovu objevit," řekl Hoftych.

Boj o poháry podle něj bude vzhledem k 20 jarním kolům a malým rozestupům v tabulce velmi vyrovnaný. Liberec ztrácí osm bodů na druhý Jablonec, má ale zápas k dobru. "Je tam hodně týmů, které mají vyrovnanou kvalitu. Jsou tam kvalitní mužstva, Baník, Slovácko z takového našeho okolí. Víceméně kdokoliv, kdo chytí nějakou šňůru, může vyskočit. Jako se třeba chytil Jablonec nebo to byly svého času České Budějovice," přemítal Hoftych.

"V tomhle tempu bude záležet na šíři kádrů a také schopnosti hlavně těch mladých hráčů, kteří třeba budou muset v průběhu naskakovat. Očekávám zajímavé jaro. Liga bude opravdu strašně zajímavá tím, jak bude strašně rychlá, jak bude hodně zápasů," doplnil třiapadesátiletý trenér.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Liberec v zimě opustilo několik hráčů, kteří v klubu hostovali ze Slavie, do Edenu navíc odešel obránce Taras Kačaraba. Opačným směrem zamířil zadák Ondřej Karafiát a Slovan získal také slovenského záložníka Michala Faška.

"Chtěli jsme a jsme rádi, že nám zůstalo gró mužstva z podzimu a že zůstali velmi kvalitní fotbalisti. Trochu cítíme pořád ještě problém ve středu zálohy a řešíme příchod jednoho útočníka. Víme, že také můžeme mít určitý problém při zranění Honzy Matouška na kraji zálohy. Ve hře jsou nějaké možnosti, dva tři hráči se v týmu ještě pravděpodobně objeví," uvedl Hoftych.

Zatím podle něj padla možnost návratu krajního záložníka Tomáše Malinského, který se dosud příliš neprosadil ve Slavii. "S Malinou probíhala delší debata mezi námi a jím, mluvil i s nejvyšším vedením a panem Karlem (majitelem klubu). Bavili jsme se se Slavií, ale momentálně to téma nějakým způsobem vyšumělo a teď to neřešíme. Ale nevylučujeme, že se to ještě může řešit," řekl Hoftych.

Nevyloučil ani možnost, že ještě Liberec opustí někdo z opor. "Může se stát, že někdo ještě odejde. Řeší se nějaké nabídky, ale nebudu konkrétní. Chápu, že pro některé hráče, kteří tu odvedli velmi dobrou práci, třeba i nějaká motivace zkusit to v dalším klubu může být. Ale vždy je to o debatě třeba i s námi," dodal Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články