Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lídra z Českých Budějovic dotáhl Třinec, Znojmo přestřílelo Vlašim

Už jen zásluhou lepšího skóre zůstávají na čele druhé ligy fotbalisté Českých Budějovic. Jihočeši totiž ve 13. kole remizovali s Táborskem 0:0 a dorovnal je Třinec, který nejtěsnějším rozdílem porazil Viktorii Žižkov. O bod zpět je třetí Opava po jednoznačném triumfu 5:1 nad Olympií Praha. Sokolov udolal exligovou Příbram 1:0. Znojmo si doma poradilo s Vlašimí poměrem 3:2.

Nemanja Kuzmanovič
zdroj: ČTK autor: Géla František

Fotbalisté Znojma a Vlašimi znovu potvrdili, že ve vzájemných duelech pádá dlouhodobě spousta gólů. V loňské sezoně rozvlnili síť hned patnáctkrát a očekávaný brankostroj pokračoval i tentokrát.

Skóre otevřel utěšenou ranou Lacko už v 9. minutě. Hosté následně odmítli vyrovnání po stoprocentních šancích útočného dua Fotr - Vyhnal, což bleskově potrestal přesně hlavičkující Šamánek - 2:0.

Ve druhém poločase nejprve ztrojnásobil náskok domácích Štrombach, ale svěřenci kouče Havlíčka nesložili zbraně. Střídající Hadaščok nejprve technickou střelou k pravé tyči snížil a vzápětí proměnil samostatný nájezd Vyhnal. Nerozhodného výsledku se však nedočkali.     

O vítězství Třince rozhodl v 48. minutě Ižvolt a Slezané díky němu prodloužili sérii domácí neporazitelnosti na sedm zápasů. Hostující Pražané naopak zaznamenali první prohru pod vedením nového trenéra Pilného, který je v předchozích kolech dovedl k výhrám nad Znojmem a Ústím nad Labem.

Českobudějovičtí hosté se v Táboře bránili a největší šanci domácích přečkali v 78. minutě, kdy Nešický trefil tyč a dorážejícího Mršiče vychytal brankář Staněk. České Budějovice si tak venku připsaly druhou remízu za sebou a celkem z posledních pěti zápasů na soupeřově hřišti vyhrály jediné utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Žižkov

Na třetím místě je Opava, která rozstřílela 5:1 Olympii. Na první výhře po dvou zápasech bez vítězství se dvěma góly podílel Kuzmanovič. Slezané mají v tabulce náskok jednoho bodu před pátými Pardubicemi a jeden bod je také dělí od vedoucí dvojice České Budějovice, Třinec.

Pardubice otočily duel s Varnsdorfem, přestože ještě v 57. minutě prohrávaly 0:2. Domácí ale dokázali vyrovnat a nakonec o jejich vítězství rozhodl dvě minuty před koncem Piroch.

Vítkovice vyhrály i třetí zápas pod vedením nového trenéra Ludovíta Grmely. O vysokém vítězství Ostravanů rozhodl dvěma góly Kučera, po jednom zásahu přidali Mišinský, Mrázek a Twardzik.

Frýdek-Místek skórovat nedokázal a natáhl sérii bez vstřelené branky na tři utkání a čekání na výhru si hosté protáhli už na deset duelů za sebou. Valcíři šestnácté příčce ztrácí dva body na Varnsdorf a předposlední Ústí nad Labem, které remizovalo 1:1 s Hradcem Králové.

Utkání Sokolova rozhodl ve prospěch domácích Adam Ševčík. Domácí vstřelili vítězný gól v 11. minutě, když Ševčík hlavou zužitkoval Glaserův centr. Sokolov se především ve druhém poločase bránil velkému příbramskému tlaku, ale brankář Belaň předvedl několik výborných zákroků. Jeho mužstvo tak poskočilo na desáté místo, Příbram zůstala pátá.

Druhá fotbalová liga - 13. kolo:

Znojmo - Vlašim 3:2 (2:0)

Branky: 8. Lacko, 30. Šamánek, 65. Štrombach - 69. Hadaščok, 72. Vyhnal. Rozhodčí: Jílek - Vitner, Petřík. ŽK: Lacko - Piško, Vyhnal, Wiesner, Hadaščok. Diváci: 383.

Vítkovice - Frýdek-Místek 5:0 (2:0)

Branky: 50. a 60. Kučera, 18. Mišinský, 36. Mrázek, 89. Twardzik. Rozhodčí: Marek - Ratajová, Melichar. ŽK: Mišinský, Kučera, Motyčka - Literák. Jovovič. Diváci: 671.

Ústí nad Labem - Hradec Králové 1:1 (1:1)

Branky: 32. Miskovič - 43. Nosek. Rozhodčí: Franěk - Kožár, Vlček. ŽK: Leibl, Matějka - Shejbal, Bederka. Diváci: 516.

Pardubice - Varnsdorf 3:2 (0:1)

Branky: 58. Křapka, 62. Petráň, 88. Piroch - 28. Durdevič, 56. Breda. Rozhodčí: Dubravský - Batík, Dohnálek. ŽK: Ladra, Surzyn, Prosek (všichni Pardubice). ČK: 90. Ladra. Diváci: 615.

Třinec - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)

Branka: 48. Ižvolt. Rozhodčí: Nenadál - Horák, Caletka. ŽK: Čelůstka (Třinec). Diváci: 457.

Táborsko - České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Ginzel - Hock, Vít. ŽK: Novák, Řezáč (oba Č. Budějovice). Diváci: 675.

Opava - Olympia Praha 5:1 (2:0)

Branky: 30. z pen. a 73. Kuzmanovič, 7. Puškáč, 78. Kayamba, 90.+1 Jurečka - 84. Liener. Rozhodčí: Berka - Dresler, Podaný. ŽK: Opluštil, Jukl, Vopat (všichni Olympia). Diváci: 2572.

Baník Sokolov - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)

Branka: 11. A. Ševčík. Rozhodčí: Houdek - Kubec, Pečenka. ŽK: Zápotočný, Tregler, Januška, Matoušek (všichni Příbram). Diváci: 510.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články